Neki bolji Fener, poraz Barse u posledem minutu

Izvor: RTS, 02.Jan.2020, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neki bolji Fener, poraz Barse u posledem minutu

Košarkaši Fenerbahčea savladali su kao gosti ekipu Olimpijakosa sa 96:87 u meču 17. kola Evrolige. Žalgiris je kao domaćin bio bolji od Makabija sa 73:68, dok je Barselona u poslednjim momentima savladana na gostovanju kod Baskonije.
Fenerbahče je prekinuo niz loših i neprijatnih poraza, savladavši Olimpijakos.

Pored pobede gostujuće ekipe, utakmica će ostati upamćena po tome >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je Vasilis Spanulis pretekao Huana Karlosa Navara na listi najboljih strelaca u istoriji Evrolige.
Nakon velike borbe u prvoj četvrtini, Fener je dodao gas u drugoj, stekao dvocifrenu prednost, koju je uspeo da odbrani do kraja susreta.
Nando de Kolo je sa 32 poena predvodio goste do pobede, a pomoć je imao u 15 poena Datomea i 14 Slukasa. Nikola Kalinić postigao je šest poena, uz tri skoka i dve asistencije.
Najefikasniji u redovima Olimpijakosa bili su Printezis i Spanulis sa po 14 poena, a Nikola Milutinov dodao je 11 poena uz sedam skokova.
Nakon ovog meča, obe ekipe imaju skor od šest pobeda i 11 poraza i nalaze se u donjem delu tabele.
Žalgiris je na svom parketu savladao Makabi sa 73:68.

Domaća ekipa slavila je nakon preokreta koji je ostvaren u drugom poluvremenu.
U pobedničkoj ekipi istakli su se Lekavičius sa 23 i Milaknis, Ledej i Ulanovas sa po deset poena.
U Makabiju najbolji strelci bili su Koen sa 20 i Dorsi sa 18 poena.
Žalgiris je pretposlednji na tabeli sa učinkom od pet pobeda i 12 poraza, dok je Makabi upisao šesti poraz i peti je na tabeli.
Barselona je bila nadomak velikog preokreta i pobede nad Baskonijom, ali je domaći tim uspeo da poenima Šengelije 30-ak sekundi pre kraja meča ostvari trijumf.
Baskonija je veći deo meča vodila dvocifrenom razlikom, ali je u poslednjoj četvrtini Barselona napravila seriju 20:9 i potpuno se vratila u meč. Ipak zakucavanjem je Šengelija doneo pobedu svojoj ekipi.
U pobedničkoj ekipi 20 poena postigao je Henri, a 14 Šilds, dok su se u Barsi istakli Mirotić sa 17 i Kjurik i Dilejni sa po 13 poena.
Barselona je ostvarila treći poraz i nalazi se na deobi prvog mesta, dok je Baskonija 12. sa šest pobeda u 17. mečeva.
Tabela Evrolige nakon 17. kola:Real 13-3
Efes 13-3
Barselona 13-3
CSKA 11-5
Makabi 11-6
Panatinaikos 9-7
Himki 8-8
Armani 8-8
Asvel 8-8
Crvena zvezda 8-9
Valensija 7-9
Baskonija 6-10
Olimpijakos 6-11
Fenerbahče 6-11
Bajern 6-11
Alba 5-11
Žalgiris 5-12
Zenit 4-12 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.