Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2020, 07:22

Nedović blista na startu Evrolige: Nemam kome da se dokazujem, celo leto sam radio na sebi

"Broj zvezdica iznad grba koje označavaju evropske titule dovoljno govore o veličini kluba i, naravno, obavezuju, ali i daju vam motiv", kaže bek Panatinaikosa u intervjuu za MOZZART Sport

Vladimir Lučić je počeo, a Nemanja Nedović nastavio da ređa zvanična priznanja za srpske igrače u Evroligi... Pošto je krilni centar Bajerna odličnim izdanjima u pobedama na gostovanju Makabiju (26 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << indeks 29) i Fenerbahčeu (18 poena, 5 skokova) podigao MVP trofej nedelje u kojoj su igrani mečevi trećeg i četvrtog kola Evrolige, bek Panatinaikosa je prigrabio isti pehar u sedmici iza.

U 28 poena Fenerbahčeu “spakovao” je sedam trojki (iz samo 12 pokušaja) i tako probio put PAO kao trijumfu, ali i ka srcima navijača Zelenih, koji doduše nisu imali prilike u dvorani, već samo preko društvenih mreža da se naklone Nedoviću.

A on u prvi plan ističe trijumf tima u kom, još je tokom pripremnog perioda igrama na terenu pokazao, dobio i odlično se navikao na ulogu jednog od lidera.

"Možda je na zvaničnom početku sezone moglo da bude bolje... Sam sam sebi stavio pritisak na leđa dobrim izdanjima u predsezoni. Ali, mislim da sam se oslobodio toga. Nemam kome da se dokazujem. Celo leto sam radio na sebi. Sve ide u dobrom smeru“, kaže Nedović za MOZZART Sport, koji polako, ali sigurno preslikava sezonu 2017/2018 u kojoj je blistao kao igrač Unikahe.

Odmah je pojasnio zašto ga nije bilo u premijernom meču Prvenstva Grčke sa Larisom.

"Plan je sa u nekim utakmicama (domaćeg šampionata) odmaramo jer nas čeka izuzetno naporna sezona na nekoliko frontova".

Najjači je u Evroligi u kojoj PAO nije u grupi favorita kao što je bilo nekih ranijih sezona. Ali, to se za sada ne primećuje.

"Broj zvezdica iznad grba koje označavaju evropske titule dovoljno govore o veličini kluba i, naravno, obavezuju, ali i daju vam motiv. Može neko da polemiše da li smo talentovaniji od nekih drugih ekipa, ali smo pokazali da smo kompaktna družina, sposobna sa svakim da se nosi.“

Ne primećuje se da je i na trenerskoj klupi debitant – Jorgos Vovoras. Naprotiv. Mnogi koji su u vreme kada je imenovan za šefa struke bili sumnjičavi, sada potvrdno klimaju glavom.

"Ne pričam samo iz svog ugla, jer mi je da veliku slobodu, već gledam iz timskog. Odličan trener. To sa strane može neko da primeti, recimo, posle tajm-auta i ostalih prekida, kada imamo izuzetno visok procenat uspešnih napada. Mnogo je upijao od Pitina (prošlogodišnjeg trenera PAO i legemdarnog američkog stručnjaka). Zaista uživamo da igramo".

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Jedino što Nemanji i njegovim klupskim drugovima, ali i ostalim igračima širom Evrope smeta, jesu prazne tribine nau većini hala.

"Nažalost, tako je. Krivo mi je. Ponekad se osećaj velikih utakmica izgubi u svoj toj tišini. Najviše, uz nas su pogođeni Zvezda, Fenerbahče, Makabi... koji imaju značajnu pomoć s tribina. Pogoršava se situacija u celom svetu. Nadam se, pre svega zbog zdravlja ljudi, da će pandemija da stane, pa da se polako i gledaoci vrate na tribine i da zajedno uživamo".

Pandemija nije samo ispraznila tribine, već je i produžila putovanja, a jedan od timova koji je najviše osetio na sopstvenoj koži je upravo PAO, koji je primera radi do Sankt Pterburga putovao preko „pola“ Evrope, čak dva dana. I isto toliko nazad.

"Presedali smo u Londonu, gde smo i prenoćili. Slično je bilo i u povratku. Nije ni malo lako kada toliko vremena provedete u putu, ostanete bez treninga... Zaista je teško da planirate rad u jednoj nedelji, a da ne pominjem na duže. Ipak, kako nama, tako i ostalima. To je realnost. Idemo dan po dan i verujemo u najbolje".

Sunčevi zraci koji umivaju Kifisiju, jedan od najlepših delova Atine osvetljavaju put koji je Nemanja prešao od Beograda do grčke prestonice. Na njemu su “stajališta“ u Viljnusu, Valensiji, Malagi i Milanu

"Priznajem, nisam igrač kome je bitno samo da su uslovi za rad dobri, već je važan i ambijent, pa sam tako i birao klubove, odnosno gradove, u kojima ću da igram. Zaista su bili sve sjajni gradovi. Nedavno smo bili u Viljnusu. Obilazili smo neke delove i prisetio se koliko sam bio mlad da nisam znao da ga iskoristim tada".

Dolazak Fenerbahčea u Atinu, trener istanbulskog tima, ujedno i selektor Srbije, Igor Kokoškov iskoristio je da razgovara sa Nemanjom, jer sledeće godine Orlove očekuje kvalifikacioni turnir za Tokio, a zatim i svi se nadamo Olimpijske igre.

"Popričali smo, naravno. Ipak, sve je to daleko, zbog već pomenutih zdravstvenih uslova. Niko ništa konkretnije ne može da vam kaže iako postoji određeni raspored. Samo da prođe pandemija...", zaključio je Nedović.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nedović: Nemam kome da se dokazujem

Izvor: B92, 26.Okt.2020

Košarkaš Panatinaikosa Nemanja Nedović izjavio je da je tokom celog leta radio na sebi i da nema kome da se dokazuje...Srpski bek od letos je novi član grčkog velikana, ekipe Panatinaikosa...Poslednja Nedovićeva partija protiv Fenerbahčea u 5. kolu Evrolige u kojoj je postigao 28 poena uz sedam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.