Izvor: MozzartSport.com, 26.Jan.2021, 13:51

Najteži izazov za najveće iznenađenje Evrolige

Zenit večeras gostuje Barseloni (21.00)

Zenit iz Sankt Peterburga je verovatno najveće iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Evrolige. Tim Ćavija Paskvala ove sezone prema dostupnim informacijama ima budžet od 16.000.000 evra, oko deset manje nego prošle sezone, ali mu to nije smetalo da trenutno drži treće mesto na tabeli najelitnijeg evropskog takmičenja.

I ne samo to. Zenit ima 13 pobeda, dve manje od CSKA i Barselone, ali i čak tri utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << manje od pomenuta dva tima. A upravo će Paskvalov tim večeras od 21 čas imati možda i najteži zadatak u ovom momentu: gostovaće zahuktaloj Barseloni u Blaugrani.

Uspeo je Zenit već da pređe broj pobeda ostvaren prošle sezone. Posle nekoliko impresivnih pobeda protiv kvalitetnih protivnika, Zenit će sada probati opet da uzme skalp protiv Barselone koju je već tukao ove sezone. U prvom duelu bilo je 74:70.

Paskvalov sastav je rangiran kao četvrti najbolji napad lige i četvrta najbolja odbrana Evrolige. I biće duel protiv Barselone pravi test da vidimo koliko daleko može Zenit da ide ove sezone. Dakle, biće ovo sudar dve vrhunske odbrane, pre svega.

U isto vreme, biće ovo novi povratak Ćavija Paskvala u Barselonu sa kojom je osvojio Evroligu 2010. godine. Svakako će to biti posebna utakmica za ovog španskog stručnjaka.

"Mnogo stvari moramo da uradimo dobro ako želimo da pobedimo Barselonu. Moramo da kontrolišemo skok. Da budemo jaki mentalno. Moraćemo i da rizikujemo u nekim pozicijama. Igraćemo protiv jedne od najjačih odbrana Evrope. Visoki su, mogu da koriste različitu taktiku. Moramo da budemo spremni na sve. Probaće da unište našu kreaciju. Moraćemo da pogađamo iz različitih situacija. Mnogo će takvih biti u poslednjim sekundama. Treba da donesemo odluku i da pogodimo", rekao je Paskval.

Naravno, jasno je i Šarunasu Jasikevičijusu da mu u goste dolazi veoma opasna ekipa, a jasno mu je i kakav odnos ima klub prema Paskvalu.

Generalno ćemo gledati sudar ekipa koje predvode dvojica vrlo talentovanih trenera. Šarunas je čak nastupao pod patronatom Paskvala.

"Imamo sjajan odnos sa Ćavijem. Kada sam igrao za njega obraćao sam pažnju na stvari koje je radio. I zbog čega ih je radio. Jer sam već tada razmišljao o tome da postanem trener. Bio sam vrlo zainteresovan i mislim da sam mnogo naučio od njega. Čak i da naša košarka ima nekoliko stvari koje dolaze direktno od njega. Ta godina u Barseloni je bila važna za moju budućnost. Zenit igra odlično od samog starta, kada su dobili Efes. Imaju jasnu ideju, svako zna ulogu i imaju iskustvo. Svako u njihovom timu tačno zna šta treba da radi", rekao je Jasikevičijus.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Barselona je u naletu sa četiri dobijene utakmice u nizu, od toga tri u gostima. Zenit je dobio pet od poslednjih šest mečeva.

Katalonci će se dosta oslanjati naravno na sjajnog Nikolu Mirotića, dok će Zenit sa Vilom Tomasom probati da ga zaustavi. Biće tu dosta borbe koja se neće meriti isključivo brojem datih poena.

Zenit ima zaista dobar roster, svako zna ulogu, a treba istaći Kevina Pengosa (igraće protiv bivšeg tima) kao glavnu pokretačku snagu na plejmejkeru, te Kej Si Riversa, Ostina Holinsa i Bilija Berona u šutu spolja. Važnu ulogu imaju i Aleks Pojtres i Arturas Gudaitis u igri ispod koša.

Kada se na sve to nadoveže brutalan sastav Barselone, jasno je da bismo večeras mogli da gledamo opak meč, verovatno i derbi kola Evrolige gledajući snagu timova.

EVROLIGA - 13. kolo

Utorak

17.00: (1,17) Anadolu Efes (20,0) Crvena zvezda (5,50)

18.00: (3,50) Himki (16,00) Bajern (1,35)

19.00: (1,55) Fenerbahče (14,50) Makabi Tel Aviv (2,70)

20.45: (1,55) Olimpija Milano (14,50) Olimpijakos (2,70)

21.00: (1,25) Barselona (17,0) Zenit (4,40)

Sreda

20.00: (5,50) Alba (20,0) CSKA (1,17)

20.45: (2,05) Asvel (13,5) Baskonija (1,90)

21.00: (1,17) Real Madrid (20,00) Panatinaikos (5,50)

21.00: (1,60) Valensija (14,5) Žalgiris (2,55)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.