NOVI PREOKRET: FIBA ponovo pisala Evroligi zbog kvalifikacija (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2017, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI PREOKRET: FIBA ponovo pisala Evroligi zbog kvalifikacija (FOTO)

Situacija se menja iz časa u čas.

FIBA je napravila novi predlog kalendara kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, u cilju da postigne kompromis sa Evroligom, koja je imala predlog da se kompletne kvalifikacije održe u julu. FIBA je Evroligi poslala predlog za prva dva "prozora" novembarski i februarski, tokom kojih se prepliću termini utakmica Evrolige i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Da bi se to izbeglo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << FIBA predlaže da se utakmice reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pomere sa petka na četvrtak, a da Evroliga svoje utakmice pomeri sa četvrtka i petka na utorak.

This is @FIBA's latest calendar proposal to @EuroLeague, as @sport24 reports: https://t.co/soSAluaURW #FIBA #EuroLeague pic.twitter.com/X3bDliSYKy

— CourtSide Diaries (@courtside_drs) 25. септембар 2017.

Evo kompletnog predloga FIBA za novembarski "prozor":

- Utorak, 21. novembar – utakmice Evrolige

- Četvrtak, 23. novembar – igrači se priključuju reprezentacijama

- Petak, 24. novembar – utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

- Nedelja, 26. i ponedeljak, 27. novembar – utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

- Utorak, 28. novembar – igrači se vraćaju u svoje klubove.


Isti je predlog i za februarski “prozor”, tako da bi se utakmice Evrolige igrale u utorak, 20. februara, a potom bi igrači bili na raspolaganju reprezentacijama i svojim klubovima se ponovo priključili u utorak, 27. februara.

Očekuje se odgovor Evrolige, a sigurno je da je svima u interesu da za reprezentacije igraju najbolji košarkaši svojih zemalja. U slučaju kompromisa dve strane, za Srbiju bi mogli da igraju i košarkaši Crvene zvezde, kao i ostalih evroligaških klubova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.