Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2020, 12:37

Mornar tuži ABA i Evroligu: Vratite nam pare

“Da je Mornar na taj način došao do plasmana u Evrokup, samo bismo se zahvalili, kazali da nas je sramota i prepustili jesto onome ko ga je izborio na košarkaškom terenu”, navodi Đorđije Pavićević

Đordi Bertomeu je izabrao Cedevitu Olimpiju, Bar je ostao kratkih rukava. Prvi čovek Mornara Đorđije Pavićević ni dan posle čudne odluke uprave Evrolige ne može da razume kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klub iz Ljubljane dobio prednost u odnosu na njegov tim. I zato najavljuje tužbe. I protiv Evrolige i protiv ABA lige koja je prema mišljenju Pavićevića pogurala Cedevitu Olimpiju u Evrokup.

Stoga će Barani, ističe se u današnjem saopštenju kluba, tražiti da im se nadoknadi sav novac uložen u tim u sezoni 2019/2020.

Da za početak razjasnimo gde je nastao problem. Mornar i Cedevita su naime posle 21 kola u ABA ligi bili poravnati na učinku od 13 pobeda i osam poraza. U pravilniku regionalnog takmičenja jasno piše da će u takvim situacijama prednost imati tim sa boljim učinkom u međusobnim duelima, a Mornar je ove sezone slavio u obe utakmice sa Cedevitom. Međutim, kako regularni deo sezone nije okončan propisima – ostalo je to jedno, poslednje kolo – neko je u ABA ligi pribegao Fibinom pravilniku koji prednost daje koš razlici. I Cedevita Olimpija je otišla u Evrokupu, Mornar smatra da je prevaren.

Da je Mornar na taj način došao do plasmana u Evrokup, samo bismo se zahvalili, kazali da nas je sramota i prepustili mesto onome ko ga je izborio na košarkaškom terenu”, ističe se u Pavićevićevom današnjem saopštenju.

Dodaje i da je velika greška ABA lige bila što nije dozvolila da se odigra i to poslednje, 22. kolo koje bi mnogo toga razjasnilo. Ovako, dve strane nepomirljive. Mornar decidirano tvrdi da je pravilnik Fibe u ovoj konkretnoj situaciji ništavan. Kao “besmislen” odbija i argument pojedinih medija da je Cedevita Olimpija pogurana zato što Crna Gora ne može da ima dva predstavnika u Evrokupu. Posebno je Pavićević ljut na sve dosadašnje rukovodioce ABA lige, jer nisu uspeli da je učine samostalnom no se samo zadovoljava mrvicama sa stola čelnika Evrolige i Evrokupa. Zbog toga je uostalom i u prvoj reakciji na spornu odluku najavio mogućnost da istupi iz regionalnog takmičenja-

Pored razmatranja svrsishodnosti daljeg učešća u ABA ligi, spremićemo advokatski tim koji će tužiti ABA ligu, a istovremeno i Evroligu. Tražićemo povraćaj svih uloženih sredstava u takmičarskoj sezoni 2019/20. A ta sredstva nisu mala. Pa neka se ustanovi ko je kriv za ovo što se desilo”, ističe Pavićević.

I još jedan argument iznosi, prilično ubedljiv ako smemo da dodamo.“Postavlja se pitanje: koga štiti ABA liga? Da li onu ekipu koja je posle pet dana od proglašenja pandemije koronavirusa raspustila sve i koja nije imala pet igrača na spisku ili ekipu koja je, uz Real Madrid, jedina, do sada, isplatila sve (!) ugovorne obaveze igračima i do 10. maja, praktično, formirala ekipu za iduću sezonu?”, pita se Pavićević.

Tvrdi dalje da će, ako ostane u Jadranskoj ligi, učiniti sve da pravilnikom reguliše i ovakve situacije kako više niko ne bi dolazio u situaciji u kojoj je sada Mornar. Što suštinski znači: tresla se gora rodio se miš. Jer posle ovakvih reči jasno je da Pavićević i Mornar ostaju na Jadranu. Istina, poprilično ljuti.

Ovaj nesportski potez rukovodstva ABA lige, odnosno prosleđeni nefer spisak Evrokupu sa učesnicima tog takmičenja iz ABA lige, gde je Mornar očigledno upućen na sporedni kolosek, na vajld kartu, i potom odluka Evrokupa da ne budemo učesnici drugog po značaju evropskog takmičenja, samo će nas podstaći da u sledećoj godini budemo još jači i da pokažemo i rukovodstvu i ekipama ABA lige da se samo na sportski način može doći do sportskih visina, sa kojih se, onda, svakome može pogledati u oči. Za ovako nakaradnu odluku trebalo je imati debeo obraz… I na kraju, svi neka budu sigurni, a posebno naši vjerni navijači, da nećemo dozvoliti da grad košarke, Bar, ugase bezlični ljudi koji su zarad ličnih interesa spremni da sport i sve njegove aktere sa terena, potisnu u drugi plan“, završava Pavićević.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.