KRAJ VELIKE KARIJERE: Trosturki osvajač Evrolige u penziji

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2021, 17:01

KRAJ VELIKE KARIJERE: Trosturki osvajač Evrolige u penziji

Okačio patike o klin.

Australijski centar Dejvid Andersen objavio je da završava bogatu profesionalnu karijeru, koja je započela još 1995. godine.

- Bilo je ovo neverovatno putovanje i uživao sam na svakom koraku - izjavio je 41-godišnji Dejvid Andersen.

Andersen je igrao na pozicijama krilnog centra i centra, a u Evropu je došao 1999. godine i bio igrač Kindera iz Bolonje. Prethodno je igrao za australijske timove Frenkston Bluz, Australijski institut >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sporta i Volongong Hokse (danas Ilavara Hokse).

Posle Kindera 211 centimetara visoki centar danskog porekla igrao je za Montepaski, CSKA i Barselonu do 2009. godine, što se smatra vrhuncem njegove karijere. Potom je otišao u NBA, gde je bio igrač Hjuston Rokitsa, Toronto Reptorsa i Nju Orleans Hornetsa.

Three-time EuroLeague champion David Andersen announces retirementhttps://t.co/2wvAX8khZW

— Eurohoops (@Eurohoopsnet) October 27, 2021

Andersen se potom vratio u Evropu gde je igrao za Montepaski, Fenerbahče, Strazbur, Asvel, a od 2016. uz kratke pauze nastupao je u australijskom prvenstvu. Poslednja stanica u bogatoj karijeri bio je Melburn Junajted.

Četiri puta je na Olimpijskim igrama predstavlja Australiju, a poslednji put član Bumersa bio je 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Tokom karijere osvojio je tri Evrolige (2001. Kinder i 2006. i 2008. CSKA) i devet nacionalnih prvenstava.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.