Izabrana druga idealna petorka Evrolige

Izvor: B92, 21.Maj.2021, 17:05

Izabrana druga idealna petorka Evrolige

Navijači, novinari, kapiteni i treneri timova izabrali su igrače za drugu idealnu petorku Evrolige.

Među izabranima su se našli Šejn Larkin, Nando de Kolo, Šejvon Šilds, Vil Klajburn i Brendon Dejvis.

Što se tiče Larkina on je ove sezone u dresu Efesa beležio 15 poena po utakmici što ga svrstava među 10 najboljih strelaca, a u Top 10 je i po broju ukradenih lopti i indeksu korisnosti.

De Kolou je ovo šesti put da je uvršten u jedan od evroligaških >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << idealnih timova, čime se izjednačio sa Milošem Teodosićem na trećem mestu (Navaro na drugom sa sedam, Spanulis na prvom mestu sa osam).

Što se tiče Šildsa, on je pomogao Armaniju da dođe do prvog Fajnal-fora od 1992. godine. Pokazao je izrazit kontinuitet s obzirom na to da je upicao dvocifren broj koševa na 22 od 25 utakmica.

Krilo CSKA Vil Klajburn je imao najefikasniju sezonu karijere sa 14,1 poenom po meču, a na taj način je pomogao svojoj ekipi da stigne do rekordnog devetog Fajnal-fora.

Kada je u pitanju centar Barselone Brendon Dejvis, ovo je njegov drugi put da je izabran u drugu najbolju petorku Evrolige. Prethodni put to je uradio u dresu Žalgirisa u sezoni 2018/19.

Podsetimo, nedavno je izabrana i idealna petorka Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.