Gudurić cepao mrežicu, debitovao i baby Biberović!

Izvor: Mondo, 08.Feb.2019, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudurić cepao mrežicu, debitovao i "baby" Biberović!

Fenerbahče postavio je novi rekord Evrolige i, ujedno, gotovo eliminisao Panatinaikos iz trke za plej-of.

Jedanaestom pobedom kod kuće ove sezone u isto toliko utakmica, košarkaši Fenerbahčea postavili su novi rekord Evrolige i obezbedili plej-of već posle 22 od 30 rundi ligaškog dela.

Ubedljiv trijumf ekipe našeg velikana, Željka Obradovića, ujedno, mogao bi da znači i oproštaj "njegovog" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Panatinaikosa od plasmana u četvrtfinale, iako će "zeleni" iz Atine imati još osam utakmica da poprave naizgled nepopravljivo:

Fenerbahče - Panatinaikos 85:66 (24:18, 24:11, 15:17, 22:20)!

Pročitajte sve rezultate i tabelu posle 22. kola.

Na kraju, debitovao je i 18-godišnji Tarik Biberović.

A SPECIAL moment for 18-year-old Tarik Biberovic #GameONpic.twitter.com/xWtvpRYw8i

— EuroLeague (@EuroLeague) February 8, 2019

Bilo je i 28 razlike u jednom trenutku (78:50) za sedmu pobedu Fenerbahčea nad Panatinaikosom u poslednjih osam duela.

U pomenutih 11-0 pred žuto-plavim navijačima, "Žoc" i njegov internacionalni sastav pobeđivali su rivale sa 12 poena razlike u proseku i jedini su evroligaški sastav bez poraza na svom parketu ove sezone. CSKA iz Moskve i Real iz Madrida imaju po jedan neuspeh.

Ekipu legende američke koledž košarke, Rika Pitina, Fener je praktično rešio serijom 12:2 u prvoj četvrtini, kojom je stekao prednost od 20:15, a koju je u drugoj četvrtini "popeo" na alarmantnih 19 razlike (48:29).

Bez pobede u gostima u najjačoj konkurenciji još od 2. novembra i gostovanja Budućnosti, a u međuvremenu su odigrali osam mečeva na strani, Atinjani po povratku na parket u trećoj četvrtini nijedne sekunde nisu poverovali u preokret, pa je domaći sastav igrao za publiku, sebe, statistiku i "hajlajtse".

Pred 11.800 navijača najraspoloženiji za igru bio je Nikolo Meli sa 14 poena (1/1 za dva, 4/5 za tri), sedam skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte, a pratili su ga Erik Grin, Luiđi Datome i naš reprezentativac Marko Gudurić sa po 12 poena.

Gudurić je bio gotovo perfektan u šutu: 2/2 za jedan, 2/2 za dva i 2/3 za tri poena, a zabeležio je i tri asistencije, uz ukradenu i dve izgubljene lopte.

U Pitinovom timu, košarka se igrala najviše Šonu Kilpatriku koji je ubacio 19 poena (8/12 za dva, 0/4 za tri), uz tri skoka, dve asistencije i tri ukradene lopte. Dvocifren je bio samo još Dešon Tomas sa 13 poena i šest skokova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.