Fener kasno krenuo da igra, Micov dominirao protiv Reala

Izvor: B92, 18.Dec.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fener kasno krenuo da igra, Micov dominirao protiv Reala

Košarkaši Fenerbahčea poraženi su na gostovanju Panatinaikosu rezultatom 81:78 u 14. kolu Evrolige.

Tim iz Istanbula je pretrpeo drugi poraz zaredom, nakon što je Efes u derbiju tog grada lako odneo pobedu u prethodnoj rundi.

PAO je upisao devetu pobedu, dok je Fener pretrpeo deveti poraz za sada, u potpuno praznoj OAKA areni.

Meč je prelomila očajna treća deonica izabranika Željka Obradovića, koju su izgubili rezultatom 23:11.

Prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grčkog tima je vrlo brzo otišla i do +13 na startu poslednjeg kvartala, ali se Fener mic po mic potpuno vratio u meč i na minut do kraja ušao sa minusom od tek dva poena (76:74).

Trojku u narednom napadu nije pogodio De Kolo, Slukas je potom zakomplikovao, pa se otišlo u penal završnicu u kojoj Fener ipak nije uspeo da kompletira neverovatan preokret.

Vladimir Štimac nije dobio šansu u ovom meču, dok je Nikola Kalinić za 20 minuta upisao šest poena, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Najbolji kod gostiju bio je Slukas sa 15 poena, pet skokova i osam asistencija, dok su De Kolo i Lovernj upisali po 11 poena.

Džimer Fridet je imao 20 poena za domaćina, a u svom stilu Nik Kalates je briljirao sa 15 poena, šest skokova i osam asistencija.

Real Madrid je uspeo da se izbori sa Armanijem i odbrani domaći teren pobedom od 76:67.

Španski predstavnik je bio u određenom problemu tokom druge četvrtine pošto je prednost gostiju iznosila i +13.

Real se potpuno vratio u meč na startu drugog poluvremena i čak i poveo pred poslednjih deset minuta, a onda mirno priveo meč kraju.

Najbolji u gubitničkom sastavu bio je Vladimir Micov sa 22 poena (9/14 iz igre) i dva skoka. Pored njega jedini dvocifreni bio je Luis Skola sa 11 poena, dok Nemanja Nedović nije igrao zbog povrede.

U Realu istakli su se Entoni Rendolf sa 16, Džordan Miki sa 15 i Gabrijel Dek sa 13 poena.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.