Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2017, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA nudi prijedlog Evroligi – LŠ i EL istog dana

Međunarodna košarkaška federacija poslala je Evroligi novi plan odigravanja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Prethodnih mjesec dana prisustvujemo novom sukobu FIBA i EKA, a sve oko takozvanih 'prozora', odnosno termina kvalifikacija za SP.

Evroliga je rekla kako neće dati svojim igračima da nastupaju za nacionalne timove tokom kvalifikacija jer je prosto nemoguće sve uskladiti.

Sada je FIBA poslala prijedlog Evroligi da utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji bi trebalo da se igraju četvrtkom i petkom pomjeri za utorak i to dva puta – mečevi koji bi trebalo da se igraju 23. i 24. novembra da budu pomjereni za 21, odnosno mečevi 22. i 23. februara da se igraju 20. februara.

To bi izgledalo ovako.

Prvi kvalifikacioni prozor:

utorak, 21. novembar: Utakmice Evrolige

srijeda, 22. novembar: Putovanje sa reprezentacijom

četvrtak, 23.11: Trening sa reprezantacijom

petak, nedjelja, ponedeljak (24,26,27.11): Kvalifikacije za SP

utorak 28.11: Povratak svojim klubovima

Drugi kvalifikacioni prozor:

utorak, 20.2. 2018: Utakmice Evrolige

srijeda, 21.2: Putovanje sa reprezntacijom

četvrtak, 22.2: Trening

petak, nedjelja, ponedjeljak: Kvalifikacije za SP

utorak: Povratak klubovima

Srbija se nalazi u grupu G kvalfikacija za Svjetsko prvenstvo sa selekcijama Njemačke, Gruzije i Austrije. Prvi meč igramo sa Austrijom 24. novembra, dok drugi igramo sa Gruzijom 27. novembra.

Ukoliko Evroliga prihvati ovaj predlog, to znači da ćemo 21. novembra i 20. februara gledati utakmice Lige šampiona i elitnog košarkaškog takmičenja.

(b92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.