Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jun.2016, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA izgubila na sudu: Klubovi slobodni

MINHEN - Bord FIBA Evropa je na zasjedanju u Dablinu, "zbog kooperativnosti nacionalnih saveza u borbi protiv EKA" skinuo suspenziju grupi od 14 reprezentacija, među kojima je bila i Srbija. Prema saopštenju Evrolige, razlog promjene kursa FIBA je saznanje da će Regionalni sud u Minhenu prihvatiti žalbu podnosilaca (EKA, ACB, ABA i nekolicina klubova).

Žalbom je zatraženo da se suspenzije reprezentacija stave van >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << snage i da se klubovima omogući da bez uslovljavanja izaberu takmičenje.

Sud je usvojio žalbu po obije tačke, pa FIBA i FIBA Evropa ne smiju da suspenduju reprezentacije, saveze, lige i klubove zbog učešća u Evroligi i Evrokupu. U slučaju kršenja sudske odluke, odgovornima preti sankcija do 250.000 evra i zatvorska kazna do šest mjeseci.

Podnosioci žalbe tražili su da FIBA javno saopšti da će korigovati stav, ali je sudija odbio, ocijenivši da će biti dovoljno da odluka bude objavljena na sajtu Evrolige.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.