Evroliga promenila odluku, Crvena zvezda ostaje bez pobede?

Izvor: Sportske.net, 19.Okt.2020, 14:33

Evroliga promenila odluku, Crvena zvezda ostaje bez pobede?

Najnovije informacije iz organizacije Evrolige.

Evroliga je danas donela odluku da se poslednja četiri meča tog takmičenja koja su otkazana zbog koronavirusa budu odigrana naknadno, te da neće biti službenog rezultata, stoji na zvaničnom sajtu takmičenja.

To uključuje i susret između Asvela i Crvene zvezde u okviru trećeg kola Evrolige koji je trebalo da bude odigran 15. oktobra.

Svi su očekivali da će Zvezdi biti pripisana >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pobeda od 20:0 poput dve utakmice Zenita sa Baskonijom i Valensijom, međutim uskoro će biti određen novi termin.

U saopštenju se navodi da odluka utiče retroaktivno na sedam mečeva, od kojih četiri u Evroligi i tri u Evrokupu

Pored Zvezdine, radi se o još tri utakmice Evrolige - Asvel - Panatinaikos, Baskonija - Zenit i Valensija Zenit.

Isto se odnosi i na mečeve Evrokupa Cedevita Olimpija - Bursasport, kao i na utakmice u Partizanovoj grupi Venecija - Burž i Burž - Uniks.

Novo pravilo kaže da jedna utakmica može da se odlaže tri puta, u slučaju da postoji raspoloživi datum da se meč odigra. Ukoliko nema prostora u rasporedu i ukoliko je utakmica tri puta odlagana, onda klub koji je prvi put bio sprečen da igra gubi meč rezultatom 20:0.

Predviđeno je da rok za završetak regularnog dela Evrolige bude 13. april 2021, a plejofa 5. maj iste godine.

Grupna faza Evrokupa biće završena najkasnije do 22. decembra ove godine, dok je rok za završetak TOP 16 faze 23. februar 2021. godine.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evroliga usvojila promene u "kovid pravilima", Zvezda će igrati protiv Asvela

Izvor: RTS, 19.Okt.2020

Na sastanku predstavnika klubova usvojen je predlog Evrolige kojim se uvode nova pravila u "kovid protokolu". U skladu sa novom odlukom, utakmica između Asvela i Zvezde biće odigrana naknadno. . Evroliga je, posle sugestija Unije igrača i Borda trenera, ublažila pravila...

Nastavak na RTS...

Evroliga promenila pravila, Zvezda igra protiv Asvela

Izvor: Danas, 19.Okt.2020

Sve košarkaške utakmice Evrolige i Evrokupa koje su odložene zbog korona virusa ipak će biti odigrane, saopšteno je danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.