Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2021, 18:05

Eli Ndiaje kao Iker Kasiljas: Debi za pamćenje, iz taksija u klinč sa Veselim i Bukerom

Mladi centar Reala pozvan pred sam početak utakmice 5. kola Evrolige, kako bi odmenio Valtera Tavaresa

Posle 40 minuta velike borbe, Real Madrid je bez prvog centra Valtera Tavaresa uspeo da obori na pleća Fenerbahče. Gosti su vodili većim delom susreta, ali je četa Pabla Lasa u finišu došla do preokreta i trijumfa. Osim pobede, meč 5. kola Evrolige ostaće upamćen i po debiju nove nade >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kraljevskog kluba u elitnom takmičenju Elija Ndiajea. Mladi centar pamtiće 21. oktobar još dugo.

21.00: (1,25) Barselona (17,0) Zenit (4,40)

Važi mladi Ndiaje za jednog od najvećih talenata madridskog kluba. Svojevremeno je bio i MVP finala juniroske Evrolige. Iako često radi sa prvim timom, nije bio u planu za meč, ali je Laso na par sati pred meč dobio poruku od Tavaresa da neće biti u stanju da nastupi. Dobio je sina i nije mogao da napusti porodicu.

"Odgovorio mi je par sati pred početak utakmice i rekao: 'Pablo, mislim da neću uspeti da dođem'. S obirom da smo puno puta pitali Edija da uradi najrazličitije stvari, sada smo morali da imamo razumevanja za ovako važan trenutank u njegovom životu", izjavio je španski stručnjak posle utakmice.

Par trenutaka kasnije, mladi Ndiaje je dobio iznenadni poziv.

"Pričao sam sa Albertom Angulom u šest popodne, kada smo saznali za Tavaresa. Odmah smo pozvali Elija, koji je trenirao u Valjdebebasu. Spremili smo mu opremu sa ekonomom i smestila ga u taksi", rekao je Laso.

Ndiaje je proveo nešto manje od sedam minuta u igri. Tokom debija u Evroligi uspeo je da zabeleži dva poena uz po skok i asistenciju. Igrao je i u tandemu sa još jednom mladom nadom Blankosa - Tristanom Vukčevićem, s ozbirom da je Vensan Poarije ušao u problem sa ličnim greškama u ranoj fazi.

"Nije lako kada vas neko pozove dva sata pred utakmice i kaže van da igrati protiv Veselog i Bukera. Pomogao nam je. Veoma sam srećan zbog njegovog debija. Ponosan što mladi igrači debituju za Madrid u velikim utakmicama".

Situacija sa Ndiajem neodovljivo podseća na onu sa Ikerom Kasiljasom, podseća Marka. Legendarni čuvar mreže Reala je 1997. godine pozvan da se priključi prvom timu, dok je bio u školi, na likovnom. Naloženo mu je da odmah sedne u taksi i zaputi se na Barahas aerodrom, kako bi se priključio ekspediciji Kraljevskog kluba, koja je bila gotovo spremna da se ukrca u avion za Norvešku, gde je igrala meč Lige šampiona sa Rozenborgom.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.