EVROLIGA: Žalgiris prekinuo Zvezdin pobednički niz (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2020, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROLIGA: Žalgiris prekinuo Zvezdin pobednički niz (VIDEO)

Poraz crveno-belih u "Štark areni".

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa u "Štark areni" u 19. kolu Evrolige rezultatom 76:70 (22:20, 16:18, 19:15, 19:17). Litvanci su tako naneli crveno-belima prvi poraz u elitnom klupskom takmičenju posle četiri uzastopne pobede. Posle prvog poluvremena koje je završeno nerešenim rezultatom Crvena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zvezda je drugo otvorila sa 7:0, ali je tada stigao odgovor gostiju još ubedljivijom serijom od 11:0, nakon koje izabranici Dragana Šakote nisu uspeli da se oporave i do kraja meča nijednom više nisu bili u vođstvu.

Utakmicu je Crvena zvezda započela poenima Ognjena Kuzmića i Branka Lazića koji su crveno-belima doneli prednost od 4:0, ali je tada usledila serija gostiju 11:0 kojoj je najviše doprineo Arturas Milaknis sa tri pogođene trojke. Međutim, ekipa Dragana Šakote je imala spreman odgovor i serijom 8:0 vratila je prednost, a do kraja četvrtine viđena je rezultatska klackalica. Posle uvodnih deset minuta košarke na semaforu je pisalo 22:20 za Litvance.

.@Zo_Brown hands it up ⬆️

Borisa Simanic throws down the Alley-Oop 🔥#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/JxiF6x1Lgh

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 15, 2020

Druga četvrtina protekla je u znaku fenomenalnih blokadi Džejmsa Gista i Ognjena Dobrića koji su spustili roletnu košarkašima Žalgirisa. Tokom deset minuta druge deonice nijedna ekipa nije uspela da se odlepi, a ali je zato Zvezdin dvojac atleta uspeo da "zalepi" Litvance. Največa prednost gostiju u tom periodu igre iznosila je četiri poena, dok su crveno-beli imali tri poena viška u jednom momentu. Ipak, na odmor se odišlo nerešenim rezultatom 38:38.

How impressive was that strong hand from James Gist 😱

What a play from the @kkcrvenazvezda big man! #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/CJiqnixzbG

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 15, 2020

Đula Mešter 🐍 #kkcz pic.twitter.com/J9KSrlIMBn

— 丂卂ㄥㄥ乇 (@SalleTokyo) January 15, 2020

Crvena zvezda je treću četvrtinu otvorila na najbolji mogući način, serijom 7:0. Međutim, tada je usledio tajmaut Šarunasa Jasikevičiusa, a zatim i strahovit odgovor njegovih pulena koji su naredna dva i po minuta napravili seriju 11:0. Ipak, tada su se trgli košarkaši šampiona ABA lige nošeni pesmom sa tribina, pa su došli do izjednačenja, ali je Žalgiris bolje odigrao završnicu četvrtine i pred poslednjih deset minuta gosti su vodili rezultatom 57:53.

Sejv d koalas #kkcz pic.twitter.com/ekw6l9FWhX

— 丂卂ㄥㄥ乇 (@SalleTokyo) January 15, 2020

U prvih 70 sekundi poslednje četvrtine Žalgiris je postigao pet poena zahvaljujući kojima se odlepio na maksimalnih plus devet u tom trenutku i Dragan Šakota je bio primoran da zatraži tajmaut. Od tog trenutka crveno-beli su uspevali da priđu na sedam poena zaostatka u dva navrata, ali im na ruku nisu išle neke diskutabilen odluke sudija, pa nisu uspeli da još više istope prednost rivala. Četiri minuta pre kraja meča je Bili Beron pogodio trojku kojom je Zvezda prišla na minus pet. Lekavičius je kasnije postigao koš kojim je vratio Litvancima sedam poena prednosti, ali je usledilo zversko zakucavanje Gista.

Ipak, puleni Dragana Šakote nisu uspeli da priđu na manje od pet poena zaostatka, a tome je doprinela i odluka sudija da 80 sekundi pre kraja meča ne priznaju trojku Bilija Berona, jer je Amerikanac uputio šut ka košu koji delić sekunde nakon što je Džejms Gist koji je pravio blok za njega fauliran. Ipak, neizvesnost je vraćena kada je Zek Ledej napravio korake 65 sekundi pre kraja meča pri rezultatu 73:66 za Žalgiris.

Čarls Dženkins je poentirao za dva posle odlične akcije 47 sekundi pre kraja, a devet sekundi kasnije je Bili Beron poslao na liniju penala Tomasa Vokapa koji je oba puta bio siguran. Lorenco Braun je zatim lako pretrčao teren i zakucavanjem 33 sekunde do kraja je smanjio na 75:70. Tada se ušlo u penal završnicu, a sa linije za slobodna bacanja je jednom bi osiguran Uljanovas, ali je Braun promašio u sledećem napadu i to je bilo to.

.@Zo_Brown cuts through the defense with ⚡ speed, but missed the lay-up!

Teammate James Gist makes no mistake though powering the dunk in! #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/8ejBxU8lNm

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 15, 2020

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Lorenco Braun koji je postigao 14 poena, a dodao je i šest asistencija. Osim njega, istakla se i centarska linija. Džejms Gist je upisao devet poena, kao i Vladimir Štimac koji je dodao uhvatio i sedam lopti, a Ognjen Kuzmić je imao po osam poena i skokova.

Sa druge strane, Litvance je do pobede predvodio Lukas Lekavičius sa 17 poena, a najveću podršku su mu pružili Zek Ledej sa deset poena i Džok Lendejl koji je ostvario učinak od po devet poena i skokova.

How important could this win be @bczalgiris fans? #GameON pic.twitter.com/Gg5Dwxcvrd

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 15, 2020

CRVENA ZVEZDA - ŽALGIRIS 76:70 (22:20, 16:18, 19:15, 19:17)

DVORANA: "Štark arena"

SUDIJE: Boris Rižik, Fernando Roka, Spiros Gkontas.

GLEDALACA: 15.874

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 8, Panter 5, Braun 14, Lazić 2, Beron 9, Dobrić 5, Gist 9, Dženkins 4, Simanić 5, Jovanović, Odžo, Štimac 9.

ŽALGIRIS: Vokap 8, Rivers 8, Lekavičijus 17, Hejs 5, Jankunas, Lukosiunas, Milaknis 9, Geben 3, Jokubaitis, Ledej 10, Lendejl 9, Uljanovas 7.

EVROLIGA, 19. kolo:

Utorak

CSKA - Real Madrid 60:55

Himki - Valensija 75:84

Efes - Armani 88:68

Fenerbahče - Asvel 86:64

Olimpijakos - Alba 86:93

Makabi - Barselona 92:85

Sreda

Zenit - Baskonija 72:66

Crvena zvezda - Žalgiris 76:70

Panatinaikos - Bajern (20)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TVITER SE USIJAO: Zvezdaši pronašli KRIVCA za poraz! Evo koje su dve GLUPOSTI rešile meč!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2020

Crveno-beli prekinuli trijumfalan niz...Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 19. kolu od Žalgirisa (izveštaj pročitajte OVDE) i prekinuli niz od četiri uzastopne pobede...Navijačima crveno-belih, ipak, teško je pao neuspeh u "Štark areni", naročito posle šanse da izabranici Dragana Šakote...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Zvezda poražena od Žalgirisa u Beogradskoj areni

Izvor: Beta, 15.Jan.2020

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa na domaćem terenu sa 76:70 (22:20, 16:18, 19:15, 19:17) u 19. kolu Evrolige.U ekipi crveno-belih najefiaksniji bio je Lorenco Braun, koji je postigao 14 poena, dok su Bili Beron, Džejms Gist i Vladimir Štimac ubacili po devet poena. Žalgiris je...

Nastavak na Beta...

Šarunas: Igrati ovde nije lako, publika učestvuje u igri

Izvor: RTS, 15.Jan.2020

Porazom od Žalgirisa u Štark Areni crveno-beli su prekinuli seriju od četiri uzastopna trijumfa u elitnom takmičenju. Trener Žalgirisa Šarunas Jaskevičius zahvalio se Beogradu na toploj dobrodošlici. . Košarkaši Crvene...

Nastavak na RTS...

Dženkins nezadovoljan suđenjem, podseća na pravila

Izvor: Sportske.net, 16.Jan.2020, 00:37

Zvezdin bek imao je šta da prigovori, s razlogom...Crvena zvezda je večeras pred svojim navijačima u ''Štark Areni'' poražena od Žalgirisa rezultatom 76-70, u meču 19. kola Evrologe...Možda bi sve bilo drukčije da su sudije priznale Beronovu trojku koja je usledila odmah posle prekršaja nad...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.