EVROLIGA: Desetkovana Zvezda pružila hrabar otpor moćnoj Barseloni (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2020, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROLIGA: Desetkovana Zvezda pružila hrabar otpor moćnoj Barseloni (VIDEO)

Crveno-beli odlični u 21. kolu elitnog takmičenja.

Košarkaši Crvene zvezde gporaženi su od Barselone rezultatom 86:82 u 21. kolu Evrolige. Ptvak Jadrana i Srbije pružio je sjajan otpor favorizovanom domaćinu bez četiri povređena igrača, pošto put Katalonije nisu krenuli kapiten Branko Lazić, Dejan Davidovac, Filip Čović i Marko Jagodić-Kuridža, dok je Stratos Perperoglu samo na papiru u protokolu u duelu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa bivšim klubom.

Tim Dragana Šakote je bio u igri do poslednjeg minuta, kada je Pau Ribas trojkom otklonio dileme oko pobednika. Iskusan stručnjak posle gostovanja u Kataloniji može i pored rezultatskog neuspeha da ima razloga za zadovoljstvo uoči nastavka borbi za plej-of elitnog takmičenja.

Desetkovani crveno-beli su odlično započeli utakmicu u "Blaugrani". Kuzmić je ubacio četiri poena, Simanić je pogodio trojku, precizan je bio i Dobrić za 9:2 u trećem minutu. Imala je Zvzeda i vođstvo od 11:5 posle koša Brauna, što je upalilo alarm kod domaćina.

Razigrao se Nikola Mirotić koji je ubacio 14 poena za devet minuta u prvoj deonici (6/7 za dva). Pratili su ga Klaver (6) i Kjurik (5), pa je domaćina na prvoj pauzi imao već dvocifrenu prednost, 29:19.

Nije Barsa slomila Zvezdu u finišu prvog kvartala. Lorenco Braun je dobio podršku sa klupe, Štimac (6 poena) i Gist (7) su bili odlični u napadu, pa su gosti u 17. minutu posle peona Štimca stigli na samo minus dva, 38:36. Trener domaćina Svetislav Pešić morao je da vrati sa klupe Nikolu Mirotića, ali su Katalonci promašili neke otvorene šuteve i dozvolili Beograđanima potpuni rezultatski povratak u meč.

Dva minuta pre kraja prvog poluvremena Zvezda je izjednačila, a trojka Štimca donela je plus tri crveno-belima, 42:39 u 19. minutu.

James Gist TAKES OFF ✈️#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/T5zLOofgLw

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 23, 2020

Domaćin je "stegao kaiš" na početku drugog dela igre, pogodio dve trojke na startu i na polovini treće četvrtine stekao plus šest, 54:48. Zvezda je, međutim, imala odgovor i na agresivniju igru Katalonaca.

Raspoloženom Gistu u napadu je konačno pomogao i Kevin Panter. Američki bek je vezao sedam poena u finišu treće deonice (dve trojke) i crveno-beli su stigli do plus šest, 60:66 u 30. minutu. Pred konačni obračun u poslednjem kvartalu rezultat je bio 62:66.

Sa dve trojke Oreole i jednom Abrinesa Barselona se odlepila na 77:70. Imala je Zvezda i tada odgovor. Prvo je Braun sjajno zakucao preko Oriole uz dodatno slobodno bacanje, a onda je Štimac pogodio još jednu trojku za 77:76.

Na drugoj strani, Mirotić je ubacio svoju prvu trojku iz šestog pokušaja, a onda je i Ribas bio precizan van linije 6,75 metara, 86:80 na 48 sekundi pre kraja.

Barselona - Crvena zvezda 86:82 (29:19, 12:23, 21:24, 24:16)

DVORANA: Blaugrana.

GLEDALACA; 5.427.

SUDIJE: Latisevs Pastusijak, Šemeš.

BARSELONA: Dejvis, Ribas, Hanga, Smits, Oriola, Abrines, Higins, Dilejni, Kjurik, Klaver, Mirotić, Tomić.

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić, Panter, Braun, Perperoglu, Beron, Dobrić, Gist, Dženkins, Simanić, Jovanović, Štimac.

EVROLIGA, 21. kolo

Četvrtak

CSKA - Valensija 81:70

Zenit - Olimpijakos 91:87

Bajern - Makabi

Barselona - Crvena zvezda

Baskonija - Himki

Petak

Fenerbahče - Armani (18.45)

Žalgiris - Alba (19)

Panatinaikos - Asvel (20.30)

Real Madrid - Efes (21)

BONUS GALERIJA

Pogledajte slike Amine Kajtaz,‭ ‬bosanske plivačice i ćerke fudbalera Seada Kajtaza.

#alwayssmile#trust#lovemylife#believers ❤️

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 26. Окт 2018. у 11:12 PDT

#tbt#summer#dubrovnik😊😊😊#fulllifeofcroatia#👌🏻👌🏻 I miss you @barbaraloncariclucic ❤️

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 14. Дец 2017. у 11:45 PST

Koji je tvoj outfit tokom treninga? Moj je definitvno ovaj! Hvala od srca @liscalingerie ! 🎀🤗 #liscabih#lisca#sport#swimming#funny#🦋 Hvala takodjer mom sponzoru #weider#mostar#xerses na potpori! ❤️💊 @weiderglobalnutrition

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 17. Нов 2017. у 4:18 PST

Im proud to be #weider team! Thanks to #xserses Mostar for big support.😘😘😘. @weiderglobalnutrition #weiderbosnaihercegovina#mostar#xserses

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 5. Окт 2017. у 7:49 PDT

#tbt🔙 #uspomene#mostar❤️❤️☀️☀️ #hercegovina#zeljkosasa😊

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 6. Јун 2017. у 5:09 PDT

#magazinazra#marioklein#makeupadisa#trebevic#hotelpino#relax#ckm#univerzitetmodernihznanosti#sunnyday☀️ #belmatvico#photoshooting ▶️ @marioxklein ▶️ @belmatvico ▶️ @lejlalojo ▶️ @makeupbyadisad ▶️ @pino_naturehotel m

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 3. Јан 2017. у 1:23 PST

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 1. Јун 2016. у 4:31 PDT

Објава коју дели Amina Kajtaz (@aminakajtaz11) дана 1. Феб 2016. у 12:05 PST

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poluvreme - Silna Zvezda u drugoj deonici, vodi u Barseloni! (TVITOVI)

Izvor: Sportske.net, 23.Jan.2020

Fantastična odbrana Zvezde u drugoj četvrtini...Posle prvih 20 minuta ekipa Crvene zvezde mts vodi u Barseloni sa 41:42...Prva tri minuta Crvene zvezde mts su za pamćenje, odigrali su fantastično, dok je Barselona sve svoje poene postigla na silu, pa je na semaforu bilo 11:5 za ekipu iz Beograda....

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.