DANGUBIĆ: Nismo odustali od plej-ofa u Evroligi

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2018, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANGUBIĆ: Nismo odustali od plej-ofa u Evroligi

Zvezdino krilo realno posle poraza od Himkija.

Neumoljivi Tejlor Ročesti i Nemanja Dangubić nisu bili dovoljni da Crvena zvezda u grotlu dvorane „Aleksandar Nikiolić“ slomi skupoceni tim Himkija. Crveno-beli nisu uspeli da sačuvaju prednost iz prvog poluvremena i posle bledih drugih 20 minuta ostali bez trijumfa koji bi im omogućio ravnopravnu borbu za plej-of, upravo sa Himkijem i narednim protivnikom Makabijem.

- Imali smo kontrolu meča u prvom poluvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << primili smo samo 31 poen, što je i bio plan. Olako smo ispustili prednost, a onda smo u poslednjoj četvrtini imali problema sa njihovom „svič“ odbranom. Sa druge strane, naša defanziva nije bila na nivou – istakao je Nemanja Dangubić.

Zvezdina odbrana u dobrom delu je bila manje oštra zbog brzih ličnih grešaka ključnih igrača u defanzivi. Pored Dangubića i kapiten Branko Lazić je plako dobio dve lične greške.

- Prvih pet faulova smo napravili na Švedu, Lazić i ja po dva, Davidovac jedan. Šta reči za takvog napadača? Pokazao je klasu, morali smo da odigramo pametnije na njemu.

Dangubić je ubacio lični rekord u Evroligi, 20 poena uz četiri trojke u prvoj četvrtini.

- Jeste rekord, ali nije sad to toliko bitno. Znači mi za lično samopouzdanje uoči nastavka sezone, međutim više bi mi značilo da smo dobili utakmicu.

Plej-of Evrolige bio bi bliži da je Himki oboren na kolena, a najveći rival za osmu poziciju ostao je naredni protivnik Makabi. "Ponos Izraela" ima dva trijumfa više od Beograđana.

- Imamo samo dan da spremimo utakmicu, ali pokušaćemo da pobedimo. Ne smemo da se žalimo, isto je i drugim evroligašima. Čeka nas paklena atmosfera u Tel Avivu, oni su takođe u borbi za plej-of. Nismo se predali, svaki meč do kraja igraćemo maksimalno, pa šta bude – zaključio je Dangubić.

Duel Makabija i Crvene zvezde na programu je u četvrtak od 20.05 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.