Čanak: Krcat Pionir kao da je Evroliga, bili smo u grču

Izvor: Sportske.net, 06.Okt.2018, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: "Krcat Pionir kao da je Evroliga, bili smo u grču"

Trener Partizana hoće da navikne publiku da je normalno da Pionir bude pun.

Priznao je Nenad Čanak da je njegova ekipa večeras bila u grču, ali i da je ostvarila bitnu pobedu pred punim Pionirom.

"Bitna pobeda za nas, mnogo novih igrača kojima je sve ovo novo. Pionir je bio krcat kao da je Evroliga. Nadam se da ćemo borbom i zalaganjem, pa onda i rezultatom da navedemo publiku na to >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da je ovo normalno", rekao je Čanak.

Partizan je odigrao dramatičan meč i na kraju je pobedio Olimpiju 82:79.

"Bio je primetan grč, igrali smo dobru odbranu. Jedina zamerka je kontrola defanzivnog skoka, možda je i razlog tome što je Zagorac igrao dugo kao lažna četvorka, imali smo tu deficit, ali ne smeš da dozvoliš da te protivnik nadskače.

Čestitam igračima, tek je počela liga, na nama je da nastavimo da radimo. Pripremamo se dalje, utorak Zenit, Olimpija je arhivirana, idemo dalje i to je to
", rekao je Čanak.

Novinari su zamolili trenera da nabroji i neke dobre stvari u igri svoje ekipe.

"Opet sve polazi od odbrane, uspeli smo u kriznim momentima odbranom da se izvučemo i da imamo dobar kontranapad, a u pozicionom napadu da spustimo loptu na Gagića, kad je Olimpija bila u bonusu, ili smo na prodor. Ono što nije bilo dobro je što na četiri-šest razlike nismo stali nogom da ih usporimo, već smo dozvolili dugačak pas i slobodna bacanja. Ali, Zenit je sledeći", rekao je Čanak.

Pomenuli ste slab skok, šta ćete raditi po tom pitanju?

"Imaju Begića, Džonsa, a mi sa Zagorcem od 2,04 i 95 kila. Radićemo na tome kad se Novica oporavi i kad Pecarski, koji je večeras bio odličan, fizički ojača, pošto ima 18 godina. U nekim trenucima jeste stvar fokusa, ali u drugim su i čiste fizikalije", rekao je Čanak.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.