ČOVIĆ PRIČAO O EVROLIGI: Evo da li Zvezda ima veće šanse za povratak preko Evrokupa ili ABA lige (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2018, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČOVIĆ PRIČAO O EVROLIGI: Evo da li Zvezda ima veće šanse za povratak preko Evrokupa ili ABA lige (FOTO)

Predsednik Crvene zvezde ima jasan plan.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je istakao da nema lakog puta do Evrolige. Da bi se vratili u elitu, crveno-beli moraju da osvoje ABA ligu ili Evrokup.

NAJLEPŠA SRPSKA ATLETIČARKA: Trenira sa Ivanom Španović. Svi se OKREĆU za NJOM, a evo zašto je zovu VJEŠTICA (FOTO)
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
SPEKTAKULARAN TRANSFER U NAJAVI: Reprezentativac Srbije prelazi u redove Večitog rivala! (FOTO)

Šampion Srbije će u Top 16 fazi Evrokupa igrati u grupi smrti sa Unikahom, Valensijom i Limožom.

- Evrokup je već godinama ulaz brojnim klubovima u Evroligu, koji žele da se podignu na viši nivo, pa tako i ove godine tu imamo Lokomotivu, Valensiju, Unikahu kao favorite za trofej, i klubove sa velikim, za nas nedostižnim budžetom. Takođe, ne treba zaboraviti da uvek imamo i neki tim koji iznenadi, ulaže se svuda Francuska, Nemačka... Italija ponovo povećava budžete, tačnije njihovi klubovi i sponzori. Ove godine je Evrokup izuzetno jako takmičenje, znam da je bilo pitanja kako smo na primer izgubili od neke Andore, a ta ista Andora je pobedila real u Madridu i Baskoniju kod kuće. Ulažu ozbiljan novac u svoj sastav i imaju odličan budžet - rekao je Čović za Blic.

Drugi način da crveno-beli ponovo zaigraju u Evroligi je da se osvoji prsten regionalne lige.

- ABA liga je vrlo izjednačena, ne slažem se da je kvalitet opao, kao što neki pričaju. Bilo je dobrih utakmica, ima talenata, ali i puno tenzije jer postoji samo to jedno mesto koje donosi Evroligu. Neće biti lako u jadranskoj ligi, kao ni u Evrokupu, ali naš polazni korak je dobar, za nešto više potrbno je i zdravljei malo sreće, uz stalan rad - istakao je predsednik Crvene zvezde.

ZVEZDA SAVLADALA BUDUĆNOST: Nećete verovati šta je Omić uradio po izlasku iz svlačionice (VIDEO)

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana je na kraju sumirao utiske za 2018. godinu.

- Kada pogledate suve brojke - tri finala, titula prvaka Srbije četvrti put zaredom i dobar nastup u Evroligi sa 11 pobeda, zadovoljan sam učinkom - poručio je Čović.

BONUS GALERIJA

Pogledajte najbolje koreografije Delija u 2018. godini.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.