Blat: Moram da začepim, rekao sam Nemojte da primimo 30 poena za četvrtinu i mi primimo!

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blat: Moram da začepim, rekao sam "Nemojte da primimo 30 poena za četvrtinu" i mi primimo!

Trener košarkaša Makabija iz Tel Aviva, Dejvid Blat, održao je prilično zanimljivu konferenciju za štampu nakon pobede nad Crvenom zvezdom Telekom od 76:78 u sedmom kolu Evrolige.

"Vrlo je nezgodno igrati ovde i kao što sam rekao posle prvog meča u Tel Avivu, Zvezda ima kvalitet za Evroligu. Igraju snažno i timski jako dobro, imaju odličnog trenera i sa ovakvim navijačima želite da ih što više gledate u Evroligi. Pravi test za sve navijače je onda kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << timu ne ide, a ono što smo videli u Srbiji je da ne dozvoljavaju timu da se preda i uvek ga guraju napred. Igrali smo 35 minuta veoma dobro, ali nam je Zvezda u posledniih pet minuta umalo ukrala pobedu", rekao je Blat, a onda se osvrnuo na zanimljiv detalj pred početak četvrte deonice, na čijem startu je njegova ekipa stigla do "+18", a onda strepela u finišu za pobedu:

"Smešno, ali ja ovo nikada više neću uraditi, iako sam mnogo godina trener, neću više praviti ovakve greške: rekao sam igračima između treće i četvrte četvrtine da ne smemo da primimo 30 poena u poslednjoj deonici i upravo se to desilo, zato moram da začepim", rekao je uz smeh Blat.

Na pitanje da li bi voleo da radi u srpskoj košarci, Blat je dao zanimljiv odgovor, sa zadrškom:

"Kada me neko pita da li želim da radim na drugom mestu, imam dozu rezerve da moj tim ne pomisli da želim da idem, ali bih (došao u Srbiju), i to iz dva razloga. Navijači i igrači ovde vole košarku, a radna etika i želja za napretkom je mislim najveća nego bilo gde drugde. To je san svakog trenera da radi u takvoj atmosferi, ali se nadam da ću ostati u Makabiju još dugo", rekao je Blati i još jednom prokomentarisao napetu završnicu.

"Trener je loše uradio svoj posao... umorili smo se, činilo mi se da smo dali sve od sebe za 35 minuta, možda sam mogao bolje da rotiram igrače, ali je Zvezda uhvatila trenutak i igrala izvanredno u finišu. Izgubili smo nekoliko lopti i promašili nekoliko otvorenih šuteva", zaključio je Blat.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Blat: Moram da začepim, rekao sam "Nemojte da primimo 30 poena za četvrtinu" i mi primimo!

Izvor: Dzungla.org, 28.Nov.2013

Trener košarkaša Makabija iz Tel Aviva, Dejvid Blat, održao je prilično zanimljivu konferenciju za štampu nakon pobede nad Crvenom zvezdom Telekom od 76:78 u sedmom kolu Evrolige.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.