Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2020, 21:49

Biće to vruća letnja priča - pola Evrolige u redu za Kalatesa

Iako ima ugovor za sledeću sezonu, gledaju ga i Zenit, Olimpijakos, CSKA, Real, Anadolu Efes…

Pisali smo danas da je Olimpijakos zainteresovan da napadne Nika Kalatesa i dovede ga u svoje redove, ali daleko od toga da su samo Pirejci nanjušili šansu. Kako piše Eurohups, ima Kalates još nekoliko zainteresovanih klubova, a možda i najzanimljivije ime među njima je Zenit iz Sankt Peterburga.

Kalates se u Evropu vratio 2015. godine i od tada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je postao lider Panatinaikosa. Utvrdio je svoje mesto među najboljim evroligaškim igračima, a ima i prilično visoku platu za evropske uslove što je sada i glavni problem. Iako ima ugovor za narednu sezonu, Panatinaikos ne može da mu isplati 2.100.000 naredne sezone.

I zato što Zeleni ne mogu da ispune ugovor, moguće je da će doći do rastanka i da će Kalates postati slobodan igrač. A, onda je sve moguće.

Tako da deluje da će Kalates biti na tržištu uskoro kao slobodan igrač, a Eurohups piše da je Zenit iz Sankt Peterburga već pokazao interesovanje. Trener Ćavi Paskval je već radio sa Kalatesom, zna šta grčki bek može, a ima iza sebe klub koji bi mogao da ga plati zbog veoma jakog sponzora.

Nisu Olimpijakos i Zenit jedini, već je skoro "pola" Evrolige stalo u red. CSKA je jedan od glavnih kandidata jer aktuelni šampion Evrolige planira da dovede još jednog "TOP" beka u svoje redove i da ga upari sa Majkom Džejmsom. Anadolu Efes i Real Madrid bi mogli da se aktiviraju ako ovog leta "izgube" Vasilija Micića odnosno Fakunda Kampaca (zbog NBA lige), a o Olimpijakosu smo već pisali.

Dakle, trenutna situacija je takva da će Kalates vrlo lako postati slobodan igrač ovoga leta, a to bi ga učinilo "vrelom letnjom temom" uprkos smanjenju budžeta i kupovne moći zbog virusa korona.

Jer, takva šansa se ne propušta, ma koliko bilo manjka novca u klupskoj kasi. Kalates će vrlo verovatno dobiti ugovor kakav je trebalo da ima u Panatinaikosu, možda i veći, Zeleni će rasteretiti kasu i oslabiti značajno na terenu, a neki od evroligaša će dobiti igrača na osnovu koga će moći mnogo da dobiju i na terenu, ali i marketinški da zarade.

Pratićemo ovog leta kako će se ova priča do kraja “odmotati”…

FOTO: ©Star Sport

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.