Bertomeu predložio, ovo je odluka Evrolige!

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2020, 12:01

Bertomeu predložio, ovo je odluka Evrolige!

Prve informacije stigle, ali izgleda da je odluka doneta!

Informacije od pre nekoliko minuta govore da je odluka doneta, odnosno da je Bertomeu predložio prekid Evrolige i Evrokupa.

Naime, grčki mediji izveštavaju da je čelnik sugerisao prekid sezone, što drugim rečima znači da nema nastavka Evrolige i Evrokupa.

Očigledno, ispoštovana je želja igrača i klubova, bilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << teško organizovati završnicu, tako da će sezona biti završena. a američki košarkaši se neće vraćati u Evropu.

Danas, kako smo rekli, neće biti poznat spisak učesnika naredne sezone, ali se učesnici iz prošle nadaju da će sve ostati isto, mada postoji mogućnost da liga bude povećana na 20 klubova.

To ne znači da bi dva srpska tima bila u eliti, mada se i Partizan nada, no otkazivanjem Evrokupa, crno-beli su izgubili šansu da se domognu Evrope.

Recimo i to da će ovo najverovatnije značiti kraj ABA lige, nema potrebe da se rizikuje, igra preostalo kolo, ali i plej of, jer ni titula šampiona ne donosi ništa kada je plasman u elitu u pitanju.

Današnja odluka, iako je tek poznata osnovna informacija znači i završetak košarkaške sezone u Evropi.

Isitina Španci se nadaju da će igrati, ali čini se da bi posle ovoga i oni mogli da otkažu prvenstvo. Inače, predlog je Bertomeu uputio klubovima koji imaju licencu, u pitanju je 11 timova, Real, Barselona, Baskonija, Efes, Fener, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, CSKA, Armani, Žalgiris, oni i čine izvršni komitet.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.