Izvor: RTS, 21.Maj.2022, 17:53

Barseloni utešno treće mesto na F4 u Beogradu

Košarkaši Barselone, savladali su u "Štark areni" u Beogradu ekipu Olimpijakosa sa 84:74 u meču za treće mesto na Fajnal foru Evrolige.
Barselona je uspela da poveže redove nakon za njih veoma razočaravajućeg poraza od Reala u polufinalu.

Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa ponovo su bili dosta nervozni, ali su uspeli da pre svega steknu osetniju prenost, a potom je i odbrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Barsa je na poluvreme otišla sa sedam poena prednosti, početkom treće deonice imala maksimalnih +15, ali utisak je da nije mogla bez drame. 
Olimpijakos u poslednjoj četvritini uspeva da zaigra znatno bolje i potpuno da se vrati u meč.
Prednost "Blaugrane" istopila se na samo tri poena, ali je Barselona u poslednja dva minuta uspela da odbije nalet rivala, ponovo stekne dvocifrenu prednost i upiše pobedu.
Mirotić je sa 19 poena predvodio strelce katalonskog kluba, dok je tri poena manje ubacio Šanli.
Dvocifreni su bili i Higins sa 11 i Dejvis sa 10 poena.
U redovima Olimpijakosa istakli su se Vezenkov sa 20, Slukas sa 14 i Mekkisik sa 11 poena. 
Barselona je trijumfom došla do treće pozicije na fajnal-foru u Beogradu, dok Olimpijakos završava na poslednjem mestu. 
Za titulu šampiona Evrolige u finalu će se boriti ekipe Efesa i Real Madrida, a taj meč na programu je od 19.00 časova. 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barselona bolja od Olimpijakosa za treće mesto na F4

Izvor: Beta, 21.Maj.2022

Košarkaši Barselone osvojili su treće mesto na fajnal-foru Evrolige u Beogradu, pošto su danas pobedili Olimpijakos sa 84:74 (20:18, 25:20, 17:18, 22:18).Barselonu je do pobede vodio Nikola Mirotić sa 19 poena, tri manje je ubacio Šanli Sertač, Kori Higins je dodao 11, a Brendon Dejvis deset poena.U...

Nastavak na Beta...

Vezenkov: Borili smo se, ali Barselona ima iskusan tim

Izvor: B92, 21.Maj.2022

Košarkaši Olimpijakosa nisu uspeli da osvoje treće mesto na Fajnal-foru Evrolige u Beogradu...I pored velike podrške sa tribina, poraženi su od ekipe Barselone sa 84:74...Najbolji pojedinac u redovima ekipe iz Pireja, Saša Vezenkov izneo je generalan utisak o F4 turniru i učinku ekipe..."Ostao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.