BERTOMEU PORUČIO VEČITIMA: Ako HOĆETE u Evroligu, spremite MINIMUM 7.000.000 evra!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2022, 11:29

BERTOMEU PORUČIO VEČITIMA: Ako HOĆETE u Evroligu, spremite MINIMUM 7.000.000 evra!

Razmatra uvođenje seleri kepa u elitno takmičenje.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu otkrio je u privatnom razgovoru o kojim klubovima se razmatra za specijalnu pozivnicu za narednu sezonu. Bertomeu je na dan početka Fajnal-fora u Beogradu okupio grupu od devet novinara, sa kojima je obavio kratak razgovor.

On je pomenutim novinarima otkrio iz kojih zemalja se razmatraju klubovi za pozivnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a u pitanju su Španija (Valensija), ABA liga (Crvena zvezda, Partizan) i Turska (Bursa), objavio je Ismail Senol, turski novinar koji je prisustvovao sastanku.

Dün, EuroLeague CEO’su Jordi Bertomeu, Avrupa’dan dokuz gazeteciyi kahvaltıya davet edip bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Notlarımı paylaşmak istedim. Gelecek sezonki özel davetiyeler (wild card) için İspanya, Adriyatik Ligi ve Türkiye’den adaylar olduğunu söyledi.

— İsmail Şenol (@ismailsenol) May 20, 2022

Senol veruje da je klub iz Turske vicešampion Evrokupa Bursaspor i dodaje da je Bertomeu saopštio da će za učešće u EL u sezoni 2022/23 biti potreban budžet od minimum 7 miliona evra.

Bertomeu je otkrio i da će format nokaut faze Evrokupa koji je uveden ove sezone (na jednu pobedu) ostati i naredne godine i da će minimalan budžet za EK biti 2,5 miliona evra.

Dodaje se i da bi F4 EL sledeće sezone mogao da se održi na renoviranom fudbalskom stadionu "Santjago Bernabeu", koji se trenutno renovira u Madridu.

Turski novinar je objavio i daje Bertomeu otkrio novinarima da je prosečan budžet ekipe u Evroligi 24 miliona evra, ali i da se razmatra uvođenje seleri kepa sa ciljem da on bude na 60-65 odsto od ukupnog budžeta timova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.