Armani srušio Baskoniju i popeo se na vrh Evrolige

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Armani srušio Baskoniju i popeo se na vrh Evrolige

Košarkaši Olimpije iz Milana su rezultatom 81:74 pobedili Baskoniju na svom parketu u 7. kolu Evrolige.

Milanska Olimpija ostvarila je i šesti trijumf u ovosezonskom izdanju Evrolige i može se reći da je ekipa doživela "renesansu" pod vođstvom Etorea Mesine.

Nova sjajna partija ekipe Armanija koja je uspela da savlada neugodnu Baskoniju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako su imali 5 poena zaostatka posle prvog desetominutnog perioda.

Tornike "Toko" Šengelija je sa 6 poena bio glavni lik prve četvrtine, u kojoj je Nemanja Nedović upisao svoja jedina dva poena. Naoštrio se domaći tim u nastavku susreta.

Nisu želeli da propuste priliku da ostvare novu pobedu u "Mediolanum Forumu", pa su u drugoj četvrtini zahvaljujući Micovu i Tarčevskom napravili veliku seriju i na poluvreme otišli sa 40:34.

U trećoj četvrtini, Baskonija je igrala dosta dobro i uspela da anulira razliku od 9 poena, koju je Armani stekao zahvaljujući Ćaću Rodrigesu i Amedeu Dela Valeu. Stauskas i Fol su bili zaslužni za taj napredak u igri Baskonije, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa svega 3 poena prednosti u korist Olimpije.

Izabranici Etorea Mesine su poput tajfuna počeli poslednji kvartal, napravili su "mega seriju" 17:2 i znatno umanjili šanse Baskoniji da nešto uradi. Nisu se Španci predavali, Pjerija Henri i Toko Šengelija su napravili seriju 7:0, ali je to bilo premalo da se desi neko čudo, pa je Armani rezultatom 81:74 upisao novu pobedu.

Amedeo Dela Vale je sa 15 poena predvodio pobednički sastav, 13 je imao Serhio Rodriges, a po 12 su upisali Majkl Rol i Vladimir Micov. Nik Stauskas je u redovima Baskonije upisao 15, a Jusufa Fol i Pjerija Henri imali su po 13.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.