Thaci i Borrell dogovorili jednogodišnje tehničko produženje mandata EULEKS-a na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jul.2020, 15:39

Thaci i Borrell dogovorili jednogodišnje tehničko produženje mandata EULEKS-a na Kosovu

Predsednik Kosova Hashim Thaci, dogovorio je jednogodišnje tehničko produženje mandata Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS) u razmeni pisama sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Josep Borrellom. Tehničko produženje dogovoreno je pošto je pandemija COVID-19 sprečila pregovore za budućnost mandata EULEKS-a. U razmeni pisama, Thaci navodi da „da bi se osigurao kontinuitet Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu...
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tači: Produžen mandat Euleksu do 2021.

Izvor: Danas, 11.Jul.2020

Predsednik Kosova Hašim Tači saopštio je danas da se u razmeni pisama sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Đozepom Boreljom složio sa tehničkim produženjem mandata misiji Euleksa, do 14. juna 2021. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.