MP: Priština uputila odgovor Beogradu o slučaju Ivanović

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MP: Priština uputila odgovor Beogradu o slučaju "Ivanović"

Kosovsko ministarstvo pravde je uputilo odgovor Ministarstvu pravde Srbije u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića.

Kako se navodi u saopštenju MPS, Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici izrazilo je spremnost da beogradskom Tužilaštvu za organizovani kriminal pruži sve podatke sa kojima bude raspolagalo kako bi se na koordinirani način sprovela istraga povodom ubistva Ivanovića i kako bi se što pre otkrili počinioci tog krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dela.

Odgovor kosovskog ministarstva je dostavljen preko Euleksa, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde Srbije.

Takođe, u odgovoru se navodi da će izveštaj sa uviđaja, kao i ostali prikupljeni podaci, biti hitno dostavljeni Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon što isti budu sačinjeni.

Pored toga, Tužilaštvu za organizovani kriminal je upućen i zahtev za pravnu saradnju povodom pružanja informacija u vezi sa zapaljenim vozilom koje je otkrila istražna jedinica Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Kako se navodi, Ministarstvo pravde će navedeni zahtev proslediti Tužilaštvu za organizovani kriminal na dalje postupanje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo je da je dobilo zahtev Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici za uzajamnu pravnu pomoć u cilju provere određenih podataka i okolnosti koje mogu biti od značaja za dalje vođenje istrage u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, saopšteno je iz tuzilaštva.

Ovaj zahtev se odnosi na pružanje informacija u vezi zapaljenog vozila koje je otkrila istražna jedinica Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva Ivanovića, a za koje se sumnja da su koristili počinioci u trenutku izvršenja krivičnog dela.

Tužilaštvo za organziovani kriminal je ukazalo i da mu je preko misije Euleks i Ministarstva pravde Srbije dostavljen i akt Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici, kojim izražena spremnost da mu pruži sve podatke i informacije kojima će raspolagati, kako bi se koordinirano sprovela istraga u krivičnom postupku i otkrilo pocinilac krivičnog dela.

Tužilaštvo za organzivani kriminal je nakon ubistva Ivanovića istog dana pokrenulo predistražni postupak i dalo naloge BIA i MUP-u da prikupe potrebne informacije i obaveštenja povodom krivičnog dela terorizam a u pravcu rasvetljavanja Ivanovićevog ubistva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo iz Kosovske Mitrovice sarađivaće sa beogradskim

Izvor: RTS, 22.Jan.2018

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici izrazilo je spremnost da beogradskom Tužilaštvu za organizovani kriminal pruži podatke koje poseduje u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. . ...

Nastavak na RTS...

Kosovsko tužilaštvo spremno da srpskim kolegama pruži sve podatke o ubistvu Olivera Ivanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2018

Osnovno tužilaštvo u Kosovskoj Mitrovici izrazilo je spremnost da srpskom Tužilaštvu za organizovani kriminal pruži "sve podatke kojima bude raspolagalo kako bi se na koordinisani način sprovela istraga povodom ubistva Olivera Ivanovića i kako bi se što pre otkrili počinioci tog krivičnog dela",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stigao odgovor Prištine o slučaju "Ivanović"

Izvor: Mondo, 22.Jan.2018

Kosovsko ministarstvo pravde je uputilo odgovor Ministarstvu pravde Srbije u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića...Foto: AP Photo/Bojan Slavkovic Kancelarija Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici..Kako se navodi u saopštenju MPS, Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.