Dve decenije od zločina u Starom Grackom

Izvor: RTS, 23.Jul.2019, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve decenije od zločina u Starom Grackom

Navršilo se dvadeset godina od zločina u Starom Grackom kod Lipljana, gde je 14 srpskih žetelaca ubijeno dok su ubirali letinu.
Tog 23. jula 1999. godine, ka srpskim žeteocima ispaljeno je na stotine metaka i niko nije preživeo.

U napadu su stradala četiri člana porodice Janićijević - Slobodan, Mile, Momir i Novica, koji je imao samo 17 godina. Ubijen je i Andrija Odalović, braća Jovica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Rade Živić, Stanimir i Boško Đekić, Saša i Ljubiša Cvejić, Nikola Stojanović, Miodrag Tepšić i Milovan Jovanović.
Za jedan od najtežih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji po dolasku međunarodne misije još niko nije odgovarao.
Unmik je započeo istragu, pa je predmet predao Euleksu koji je obustavio istragu uz obrazloženje da nemaju dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Sedam Albanaca, pripadnika bivše OVK, bilo je pod istragom za ubistvo.
Porodice stradalih očekuju da slučaj preuzme Specijalni sud za ratne zločine pripadnika bivše OVK-a.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZLOČIN U STAROM GRACKU: Nema krivih za smrt 14 Srba

Izvor: Večernje novosti, 23.Jul.2019

Zločinci i dalje na slobodi. Neotkriveni albanski teroristi izrešetali pa masakrirali 14 srpskih žetelaca DVADESET godina traje moja borba da pronađemo ubice mojih najmilijih: brata, oca i stričeva, ali i suseda i rođaka koji su masakrirani na njivama nadomak sela. Boriću...

Nastavak na Večernje novosti...

Pomen stradalim žeteocima u Starom Grackom

Izvor: RTS, 23.Jul.2019

Na godišnjicu stradanja žetelaca u Starom Grackom služen je parastos i odata pošta. Porodice stradalih očekuju da slučaj preuzme Specijalni sud za ratne zločine pripadnika bivše OVK-a. . Navršilo se 20 godina od...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.