Željko Samardžić: Hašimoto mi je promenio život ali Kotor mi još prija!

Izvor: Svet plus, 01.Avg.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko Samardžić: Hašimoto mi je promenio život ali Kotor mi još prija!

Željko Samardžić letnje dane provodi u Kotoru gde uživa na svom brodu, a sada je progovorio i o svom privatnom životu. Hašimoto mi je promenio život ali Kotor mi još prija!

Željko samardžić ističe da je Kotor njegova nirvana i da tu ima kuću, kao i da je svojim naslednicima kupio stanove. U zalivu obožava da peca ribu, međutim ne voli da sprema:

"Hašimoto mi je promenio život, ali Boka Kotorska mi još prija. Kotor je moja nirvana. Ne znam da spremam >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ribu, ali volim da ribam. Ovde uživam celo leto, a verovatno ostajem do oktobra."

Hashimoto tireoiditis je autoimuno oboljenje štitne žlezde. Ovde dolazi do upale štitne žlezde usled poremećaja imunog sistema. Dakle, imuni sistem svojom greškom razvija antitela koja napadaju štitnu žlezdu. Tako Hashimotov tireoiditis karakteriše prisustvo tireoidnih antitela u cirkulaciji, što posledično dovodi do poremećaja funkcije tireoidne žlezde.

Naziv ovog oboljenja je po japanskom lekaru i naučniku Hakaru Hašimotou, koji ga je prvi i opisao, još 1912. godine, pa je u njegovu čast nazvana Hašimoto tireoiditis. Uzroci nastanka ove bolesti još uvek nisu u potpunosti razjašnjeni, što se takodje odnosi i na sve ostale autoimune poremećaje. U do sada poznate uzroke svrstavaju se:

virusne i bakterijske infekcije

psihofizički stres

zračenje

nasledjena predispozicija


Željko Samardžić je komentarisao i aktuelnu situaciju na muzičkoj regionalnoj sceni i istakao da nema niše protiv novih muzičkih pravaca i da najviše na svom brodu voli da sluša Nikoliju i Relju:

"Na brodu najviše volim da slušam Nikoliju i Relju. Zaista nemam ništa protiv novih muzičkih pravaca, sviđa mi se sve to. Moja ćerka je počela da se bavi muzikom, međutim povukla se iz posla iz njoj znanih razloga"

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

Željko Samardžić o bolesti koja mu je promenila život!

Izvor: Svet, 01.Avg.2019

Željko Samardžić letnje dane provodi u Kotoru gde uživa na svom brodu, a sada je progovorio i o svom privatnom životu.. Samardžić ističe da je Kotor njegova nirvana i da tu ima kuću, kao i da je svojim naslednicima kupio stanove. U zalivu obožava da peca ribu, međutim ne voli da sprema.. “Hašimoto...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.