Vilijam Boldvin o ulozi u “Južnom vetru - Glumim negativca i imam replike na srpskom jeziku, koje mi je baš teško da izgovorim (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2022, 00:10

Vilijam Boldvin o ulozi u “Južnom vetru" - Glumim negativca i imam replike na srpskom jeziku, koje mi je baš teško da izgovorim (VIDEO)

Impresioniran je celom ekipom!

Holivudski glumac Vilijam Boldvin stigao je u Srbiju zbog uloge koju je dobio u novoj sezoni popularne serije "Južni vetar na granici".

Vilijam je u razgovoru sa novinarima otkrio detalje scenarija, pa je takao istakao da će u "Južnom vetru" imati replike na srpskom jeziku:

- Prema scenariju imam neke replike na srpskom i moram priznati da mi je to problematično. Malo mi je teško da izgovorim stvari kako treba i nažalost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisam imao više vremena da se pripremim u tom smislu za ulogu. Pomažu mi svi iz ekipe, asistentkinja Janja oko izgovora, ali koliko mogu da vam kažem i u scenariju piše da je moj izgovor srpskog užasan, tako da savršen sam za tu ulogu - otkrio je Vilijam Boldvin, pa otkrio kako je davne 1987. godine upoznao slavnu glumicu Džuliju Roberts.

- Kada sam diplomirao i vratio se kući u Njujork, upoznao sam jednu devojku koja se doselila iz Džordžije u Njujork i neko nas je spojio na slepo. Radi se o Džuliji Roberts. To je bilo pre nego što smo imali agente i pre nego što smo dobijali angažmane, to je bilo 1987. godine i preko nje sam upoznao Erika. I dalje sam sa njima u kontaktu. Nije da se sad redovno viđamo i da idemo na ručkove, ali se čujemo - rekao je Vilijam.

Vilijam Boldvin kaže da je tehnologija sve promenila i da filmovi i serije više uopšte nisu ono što su nekad bili.

- Kada sam ja počinjao, Vorner braders, Paramaunt i Juniverzal su zarađivali od toga što ja izvodem ženu u bioskop i kupim kartu. Onda su počeli da se reklamiraju na televiziji i opet cena te reklame je zavisila od toga koliko će ljudi da je vidi. Onda je došla kablovska, kroz HBO zarađivali su ne samo od broja gledanja, već i od pretplate, i ukoliko gledalaca nema, program se gasio. To je okrenulo priču sa zvezda, režisera, na pisce, odnosno scenariste - ispričao je Boldvin.

Na pitanje da li je uočio razliku u srpskoj sceni u odnosu na američku, Boldvin je rekao:

- Osim jezika nisam primetio neku veliku razliku. Veoma me je impresionirao nivo izvrsnosti i stručnosti cele ekipe koja je angažovana na seriji. Svako od njih bi komotno sutra mogao da ode u Holivud i da odmah bude među najboljima tamo - rekao je Vilijam Boldvin.

Celokupan intervju možete pogledati u videu ispod.

BONUS VIDEO: Nemanja Gudelj izašao na binu i zasvirao sa muzičarima

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.