VELIKI SI, LJUBIŠA: Otkrivena poslednja želja glumačke legende... na ovom mestu će otići u večnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Sep.2017, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI SI, LJUBIŠA: Otkrivena poslednja želja glumačke legende... na ovom mestu će otići u večnost

Uvek skroman i čovečan...

Doajen jugoslovenskog glumišta, koji je preminuo prošlog petka 81. godini nakon duge i teške bolesti, biće ispraćen u četvrtak na Novom groblju u Beogradu.

Porodica Samardžić saopštila je da će veliki Smoki, a da će polaganje urne biti obavljeno u krugu najbližih. Niko od nadležnih institucija tokom jučerašnjeg dana nije mogao da odgovori hoće li Samardžić biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, pored velikana Bate Živojinovića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Dragana Nikolića, ili u porodičnoj grobnici svog jedinca.

Nije usamljen slučaj

- Gradonačelnik je juče uputio telegram saučešća porodici Samardžić. Smatram da je Ljubiši mesto u Aleji. Čovek s takvim delom i zaostavštinom u kinematografiji to zaslužuje. Učinićemo sve da se izborimo za to. U ovom trenutku nemamo informaciju da će tako i biti - rekla je Ivona Jevtić, gradski sekretar za kulturu.

Odluku o tome gde će biti sahranjena značajna ličnost donosi porodica. Smoki je u mnogim intervjuima govorio da svake nedelje odlazi na sinov grob.

I legendarna Mira Stupica bila je kremirana, a njena urna s pepelom položena je pored njenog supruga Bojana Stupice. Slično su uradile i porodice Arsena Dedića i Đuze Stojiljkovića.

Ljubiša Samardžić najteži životni udarac doživeo je kada je ostao bez sina Dragana, koji je preminuo u 34. godini od leukemije. U potresnom razgovoru pre nekoliko godina sa novinarom Nenadom Milenkovićem otkrio je da je zbog gubitka sina njegov život izgubio smisao.

- Od kada smo formirali porodičnu produkcijui više godina, naš Gaga je obavljao veoma delikatne produkcijske poslove. Posle njegovog odlaska produkcija je ostala bez glave. Majka neko vreme nije mogla ništa da radi, jer je njegov odlazak trebalo izdržati. Kada je Gaga odlazio mislio sam da neću moći da izdržim i da će mi uskoro doći kraj, ali me Mira trgnula i naterala da radim, jer ću u tome, kako je rekla, naći smisao opstanka. Kako je vreme promicalo, a teret postajao sve veći i veći na mojim plećima jer je dugove trebalo vratiti, Mira je shvatila situaciju i spontano je zauzela njegovo mesto u produkciji - ispričao je Ljubiša.

Ponovo su zajedno

Za Kurir je o povezanosti oca i sina govorila i Milena Dravić, kao i pisac Siniša Kovačević.

- Smoki, spavaj mirno, uz svog jedinca, dobra dušo. Čekaju te tamo u nebeskom bioskopu bolji od ovih koje ostavljaš. I filmovi i ljudi - zapisao je Kovačević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.