TikTokerka (27) preminula od RAKA KOŽE: Sve je počelo od MLADEŽA, a završilo se odstranjivanjem creva i plućnog krila, a onda su doktori otkrili još SEDAM NOVIH TUMORA

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2021, 07:35

TikTokerka (27) preminula od RAKA KOŽE: Sve je počelo od MLADEŽA, a završilo se odstranjivanjem creva i plućnog krila, a onda su doktori otkrili još SEDAM NOVIH TUMORA

"Mladež je bio veličine gumice za olovki, svrbeo me je, bio je suv, krvario je ako bih se češala. Nije imao boju i menjao je oblik. Imala sam sve simptome!"

Mlada majka Kassidy Pierson iz Minnesote u SAD-u koja je dokumentovala svoju borbu s rakom kože, umrla je u 27.godini.

Njenim pratiocima na TikToku obratila se njena sestra, koja je potvrdila smrt, piše Health.

- U trenutku smrti pokraj nje su bili njeni najbliži. Nije se mučila. Kada bi samo znala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koliko ju je ljudi volelo na ovoj platformi...", rekla je slomljena sestra kroz suze i zahvalila svima na podršci.

There will be a slideshow video coming soon. Thank you for all your support. She was loved. And finally… get your skin checked.

♬ original sound - Ohhkayypee

Kassidy je svojevremeno tvrdila kako je prve promene na mladežu na unutrašnjoj strani bedara primetila u dobi od 18 godina. Počeo je menjati oblik, veličinu i boju, a pojavili su se i svrab i suvoća. Bila je mlada i nije shvatala da su to sve simptomi melanoma pa ih je ignorisala.

I hope this helps answer more questions! Keep them coming!##GetYourJeansOn ##dying ##SummerMashup ##HPRadicalReuse ##melanoma ##fuckcancer

♬ original sound - Ohhkayypee

- Mladež je bio veličine gumice za olovki, svrbeo me je, bio je suv, krvario je ako bih se češala. Nije imao boju i menjao je oblik. Imala sam sve simptome - pričala je Kassidy. Tvrdila je kako ne može sebi da oprosti što odmah nije nešto preduzela

U to vreme je bila trudna pa je i to bio još jedan dodatni razlog zašto nije obraćala puno pažnje na mladež. Kaže kako nije imala niti zdravstveno osiguranje te je na odlazak doktoru čekala do svoje 21. godine.

A post shared by Kassidy Pierson👩🏻‍🦲 (@kassidypierson)

Ubrzo su joj dijagnostikovali melanom, najopasniju vrstu raka kože koji se u njenom slučaju već proširio telom. Sve vreme je dokumetovala svoju životnu borbu u snimcima koje je postavljala na društvene mreže.

A post shared by Kassidy Pierson👩🏻‍🦲 (@kassidypierson)

- Napravili su biopsiju mladeža, a dve nedelje kasnije dobila sam dijagnozu, rekli su mi kako se radi o melanomu 3. stepena, koji se već proširio na limfne čvorove. Upitala sam ga što to znači, jer nisam znala. Rekao mi je da postoji nekoliko različitih vrsta raka kože, a melanom je smrtonosan i ja sam ga imala - pričala je Kassidy.

Tvrdila je da njen prvi onkolog u početku nije sproveo nikakvo lečenje, te da je godinu dana kasnije melanom prešao u 4. fazu, odnosno dodatno je metastazirao po celom telu, uključujući i mozak. Odlučila je da potraži mišljenje drugog lekara koji joj je savetovao da odmah započnu niz agresivnih tretmana - hemoterapiju, zračenje i operaciju.

A post shared by Kassidy Pierson👩🏻‍🦲 (@kassidypierson)

- Bilo je to dugo putovanje. Napravili su mi delimičnu zamenu kuka, odstranili su mi polovinu desnog plućnog krila, napravili su resekciju creva (hirurško odstranjivanje dela creva), prošla sam dva ciklusa hemoterapije i četiri, pet ciklusa zračenja i različitih vrsta zračenja - prisetila se.

A post shared by Kassidy Pierson👩🏻‍🦲 (@kassidypierson)

Početkom godine doktori su joj na mozgu otkrili sedam novih tumora. Savetovali su joj da poslednje dane provede u bolnici. Da je odmah otišla na pregled, danas bi bezbrižno gledala svoga sina kako raste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.