Svi ludi zahtevi glumaca koji su ispunjeni: Jedan nije učio tekst, drugog su morali da hrane, treći je komunicirao preko post-it poruka...

Izvor: Prva.rs, 18.Nov.2018, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi ludi zahtevi glumaca koji su ispunjeni: Jedan nije učio tekst, drugog su morali da hrane, treći je komunicirao preko post-it poruka...

Majk Majers u "Šreku"
Kad su Majku Majersu pokazali radnu verziju Šreka, glumac je zaključio da bi trebalo da promeni naglasak glavnog lika. Moderni animirani filmovi snimaju se jako dugo, a scene se često rade tek nakon što je glumac snimio tonove kako bi se sve savršeno poklapalo.
Pa iako je Majers već snimio sve svoje dijaloge, uspeo je da uveri reditelje i celu produkcijsku ekipu, da bi Šrek zvučao znatno bolje sa škotskim naglaskom. Odobrili su mu ponavljanje snimanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << što je "Dreamworks" na kraju koštalo dodatnih pet miliona dolara.

Džoni Dep u "Piratima s Kariba"
Oduvek znamo da je Dep čudak, ali ovo je ipak malo previše. Kao velika zvezda, Džoni je odlučio da ne uči svoj tekst jer mu je to prenaporno.
Umesto toga uspeo je da dogovori da ima "bubicu" u uvu i da mu sve njegove replike čitaju istovremeno dok se snimaju scene. Studio je tako morao da zaposli dodatnu osobu koja će se baviti samo time, kako Dep ne bi morao da pamti dijaloge.

Samjuel L. Džekson u "Ratovima zvijezda: Napad klonova"
Ok, fanovima je jasno da loši momci imaju crvene svetlosne mačeve, a dobri momci zelene ili plave. Sve do "Napada klonova", kad je Samjuel L. Džekson mirno ušetao sa svojim ljubičastim mačem.
Razlog? Džekson je hteo da se "istakne" u scenama borbe i uverio je Džordža Lukasa da mu napravi jedinstveni svetlosni mač. Svaka čast.

Džek Nikolson u "Dvostrukoj igri"
Legendarni glumac imao je veliku želju da radi s Martinom Skorsezeom, ali uloga u "Dvostrukoj igri" bila mu je malo dosadna. Skorseze je takođe želeo da radi s Nikolsonom, pa je popustio svim njegovim zahtevima. Među njima je bila izmena scenarija kako bi njegov lik bio zločestiji, ubacivanje scene u kojoj šmrče kokain sa zadnjice prostitutke, ali i jedan prilično bizaran.
Kao veliki fan košarkaškog kluba "LA Lakers", Nikolson je na setu zabranio bilo kakva obeležja i navijačke rekvizite kluba "Boston Celtics" iako se film snimao u Bostonu.

Danijel Dej Luis u "Mom levom stopalu"
Poznat po specifičnim metodama uživljavanja u lik i uopšte po teškom karakteru, Danijel Dej Luis na snimanjima je uvek najveći čudak. Tako je bilo i kad je glumio muškarca koji je praktično nepokretan, jer boluje od cerebralne paralize u filmu "Moje levo stopalo".
Luis je cele dane bio "u liku" i nije izlazio iz invalidskih kolica, pa su članovi ekipe morali da ga voze po setu. Takođe, morali su da ga hrane, jer njegov lik to nije mogao da čini sam. Hranili su ga u pauzama, jer za glumca pauze u uživljavanju nije bilo. Svi su to trpeli jer nisu hteli da unište njegovu genijalnu izvedbu za koju je kasnije dobio i Oskara.

Vesli Snajps u "Blejd: Trojstvo"
S obzirom na to da bez njega nisu mogli da naprave film, Vesli Snajps odlučio je da iskoristi situaciju. Navodno je po ceo dan bio u svojoj prikolici na setu i pušio travu, a izlazio bi samo kad je trebalo snimiti kadrove izbliza.
U nekom trenutku se posvađao s rediteljem, pa je do kraja snimanja s njim komunicirao samo preko post-ita.

Izvor: 100posto.hr

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Svi najluđi zahtevi glumaca koji su ispunjeni

Izvor: OkRadio.rs, 18.Nov.2018

Glumci su često prave dive i kruže glasine o tome šta sve zahtevaju na snimanju filma, jer sve velike zvezde imaju liste želja koje se često graniče sa suludim. Ipak, postoje neki zahtevi koji su za nijansu čudniji od drugih, ali i uprkos tome, ispunjavali su ih i reditelji i cela filmska ekipa. Majk...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.