Šta je to što uništava vašu kožu: Pogledajte i izbegavajte ono što možete!

Izvor: Svet plus, 24.Dec.2017, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je to što uništava vašu kožu: Pogledajte i izbegavajte ono što možete!

Zabrinute ste za vašu kožu?! Šta je to što je uništava?! Pogledajte i izbegavajte ono što možete!

U jednom trentku vam je koža sjajna i lepa, a u drugom kao da ste u pubertetu. Krivci su naravno hormoni zbog kojih se javljaju aknei bubuljice, a sve se dešava uglavnom u toku i pre menstruacije. Limfni sistem, jetra i koža najvažniji su u izbacivanju toksina iz organizma i zato je važno da problem sa kožom sprečite još u početku. Najbolje rešenje je pravilna ishrana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Ovo su  proizvodi koje treba izbegavati u ovim kritičnim danima u mesecu kako se akne ne bi javile.

Mleko i mlečni proizvodi sadrže sintetičke hormone i spadaju u namirnice koje izazivaju upale na koži. Slično je i sa glutenom, zato se trudite da izbegavate namirnice koje ga sadrže. Kikiriki može napraviti problem čak i onima koji nisu alergični na njega, jer se od ove namirnice koža često upali, a soja pospešuje nastanak akni, naročito kod onih osoba koje imaju osetljive hormone. Tu je i kofein koji lišava telo cinka, magnezijuma i vitamina B, zatim suncokretovo ulje, kao i sva druga biljna ulja, bogato je omega-6 mastima, koje često izazivaju iritaciju i upalu kože. Umesto svih ovih namirnica, okrenite se onima koje će biti dobre po vašu kožu. Uzimajte što više probiotika kako biste obnovili dobre bakterije u organizmu, one su ključne za hormonski balans, napravite prorodne losione za čišćenje i negu lica i izbegavate kozmetiku koja nije napravljena od organskih supstanci.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.