Izvor: Svet plus, 07.Nov.2019, 10:35 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Slana torta sa pečenim paprikama! Odlična kao hladno predjelo! (RECEPT)
Ovu slanu tortu možete peći i u okruglom i u četvrtastom plehu u zavisnosti za šta vam je potrebna. Ako želite da je sečete i poređate na tanjir sa predjelom možda je bolje da bude upravo četvrtasta. Slana torta sa pečenim paprikama! Odlična kao hladno predjelo!
Potrebno vam je za pripremu slane torte:
4 jajeta
200 ml mleka
100 ml ulja
300 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << soli
350 g očišćenih pečenih crvenih paprika
2 čaše kisele pavlake
50 g majoneza
100 g stišnjene šunke
100 g rendanog kačkavalja
malo svežeg krastavca za dekoraciju
Pohovano belo meso iz rerne! Mekano i savršeno! (VIDEO)Najmekanije testo ikada! Za slatka i slana peciva! (VIDEO)
Priprema:
Mikserom penasto umutite jaja pa dodajte mleko i ulje. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte prethodnoj smesi i malo izmiksajte. Na kraju dodajte pečene paprike i promešajte varjačom.
Smesu izlijte u podmazan pleh veličine 26 cm i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Nakon toga izvadite iz kalupa i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Sjedinite pavlaku i majonez i dodajte izrendanu stišnjenu šunku. Dobijenom smesom premažite tortu od gore i sa strane.
Pospite je izrendanim kačkavaljem. Od gore dekorišite svežim krastavcem isečenim na kolutove. Ostavite u frižideru da se rashladi pa poslužite. Prijatno!
Još recepata možete pogledati OVDE.