Seckana kisela paprika! Zimnica u tegli plus Carska pita!

Izvor: Svet plus, 22.Okt.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seckana kisela paprika! Zimnica u tegli plus Carska pita!

Ovako pripremljenu papriku možete preko zime koristiti kao salatu ali i za čuvenu "Špansku pitu" koju retko ko ne voli da vidi na svom tanjiru. Možete koristiti samo crvenu papriku, a još lepše izgleda ako naseckate paprike svih boja od žute, preko zelene i narandžaste do crvene. Seckana kisela paprika! Zimnica u tegli plus Španka ili Carska pita. 

Potrebno za pripremu salate:

5 kg paprike(crvena,zelena po želji)

1veza svežeg lista >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << peršuna

2veze lista celera

2glavice belog luka

2 šoljice soli

3 šoljice šećera

1 šoljica eksencije

2 šoljice ulja


 Kiseli krastavci punjeni feferonama! Neverovatan spoj ukusa! (VIDEO)

Priprema:

Papriku oprati,očistiti od semena i naseckati na kockice,veličine zalogaja,ne previše sitno ili pun krug ne previše tanko. Peršun i celer oprati,prosušiti i sitno naseckati. Beli luk očistiti i naseckati na listice.

Papriku staviti u veću posudu,dodati peršun,celer,beli luk i sve ostale sastojke.Izmešati,poklopiti i ostaviti da odstoji 24h sata.Promešati po koji put.

Sutradan papriku staviti u tegle,pritisnuti malo da stane sto više i kada sve utrošite u svaku teglu sipajte tečnost u kojoj su bile peprike da pokrije sadržaj. Zatvoriti tegle i držati na hladnom.

Ako još uvek niste probali "Špansku pitu", evo recepta:

3 jajeta

3 šolje mekog brašna tip 400

3 šolje kukuruznog brašna

1 kesica prašak za pecivo

100 ml mleka

2 čaše jogurta

2 kašičice za kafu soli

150 g salame

4 kisela krastavčića

2 šolje ulja

150 g sira




Priprema:

Salamu i krastavčiće iseći na kockice. Dodati kukuruzno i obično brašno. Zatim jaja, jogurt, mleko, prašak za pecivo, sir i so.

Dodati ulje i promešati kašikom ne mikserom. Sve sastojke sjediniti i ne brinuti smesa je malo ređa. Sipati u podmazane uljem i brašnom kalupe ili razliti u plehu. Peći na 200 C dok lepo ne porumeni.

Još ideja za pripremu zimnice pogledajte OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.