SUROVI DETALJI! Ovako je Balašević govorio o SUSRETU sa Josipom Brozom Titom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2021, 01:21

SUROVI DETALJI! Ovako je Balašević govorio o SUSRETU sa Josipom Brozom Titom!

Nisu ga vezivala lepa sećanja na ovaj događaj!

Novosadski kantautor i pesnik, poznat po izuzetnom smislu da stihom ispriča priču o Vasi Ladačkom, Devojci sa čardaš nogama, Boži zvanom Pub i drugim lokalnim herojima, Đorđe Balašević, preminuo je u 68. godini.

Balašević je u jednom od intervjua govorio o susretu sa Josipom Brozom Titom. Za ovaj događaj ga nisu vezivala lepa sećanja. Otkrio je tom prilikom da mu je Tito uputio samo pogled i da je osetio da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mu se nije dopao. Međutim, nije se iznenadio ovakvom reakcijom jer nije nosio kravatu i imao je bradu, te je očekivao da se takav izgled neće svideti maršalu.

-  Bilo je to krajem novembra one godine kada se posle novogodišnje noći "Teča" više nije pojavljivao. Maserka zvana Brigit Nilsen otpratila ga je iz sale, i tek tada sam doživeo nešto lepo na tom imanju. Gospodin Badurina, šef kabineta, čuo je za moju ploču "Mami, umesto maturske slike u izlogu", i poklonio mi veliki buket čudnih sićušnih ruža kojima je sve bilo aranžirano. "Odnesite ovo svojoj majci, mladi Balaševiću. Veoma lepo pevate o njoj…" A maršal? Od njega sam dobio pogled, osmeh nisam izborio. Novinaru koji je insistirao da taj pogled opišem, rekao sam da sam Ciganin, muzikant i pokvarenjak, i da osetim kad me neko ne voli. Rekoh i to da je normalno da momak sa bradom, bez kravate, ne može biti po volji picanu u belom odelu, sa pečatnim prestenom i farbanom kosom. To je ljudski. Ali, vremena nisu bila ljudska. Novinar je u svom listu objavio moje ponosne reči, da mi je najveći sin naših naroda uputio jedan dugi, prijateljski pogled, svojim toplim plavim očima… Kakva čast. A, što se honorara tiče, i to je dogovoreno na najvišem nivou. Naime, Bog će nam svima platiti…

- Bilo mi je 24, brinuo sam jedino hoće li izaći novi Alan Ford. A Zakletva, Tito i Bitaka Plam? E, pa… Kad bih znao da sve ovo nije slučajno i da je Tito provalio fazon kako da 40 godina drži sve ove Ludake i Nacionaliste na bezbednom odstojanju od Ljudi, postao bih titoista istog trena. Makar sam nosio štafetu - ovako je Balašević govorio o tom susretu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.