SITUACIJA JE SVE GORA: Advokat Britni Spirs zatražio hitnu suspenziju njenog oca kao staratelja

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021, 12:34

SITUACIJA JE SVE GORA: Advokat Britni Spirs zatražio hitnu suspenziju njenog oca kao staratelja

Dogorelo joj je do nokata.

Metju Rozengart, advokat Britni Spirs, tražio je hitnu suspenziju njenog oca Džejmija Spirsa kao njenog staratelja jer je zabrinut za njeno mentalno zdravlje, prenosi Miror.

Od sutkinje Brende Peni tražio je održavanje sledećeg ročišta već ovog meseca umesto onog zakazanog za 29. septembar.

"Emocionalno zdravlje i dobrobit gospođe Spirs moraju biti i jesu najvažnija briga. Sve zainteresovane strane slažu se da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nastavak prisutnosti gospodina Spirsa kao staratelja suprotan najboljim interesima, zdravlju i dobrobiti gospođe Spirs. Njegova barem trenutna suspenzija je hitna u ovom slučaju", napisao je Metju u svom zahtevu za uklanjanje Spirsa sa mesta staratelja, prenose strani mediji.

"Starateljstvo je postalo sve otrovnije i jednostavno više nije izdrživo. Osim što je svojoj ćerki oduzeo dostojanstvo, autonomiju i određene temeljne slobode, gospodin Spirs je takođe kriv za proneveru ili zloupotrebu koja opravdava traženje odštete ili druge pravne radnje protiv njega", dodao je Rozengart.

"Iako se dvomesečno čekanje na raspravu o podnesku ne može činiti značajnim u kontekstu 13 godina, gospođu Spirs ne treba prisiljavati na nastavak traumatizovanja i dalju patnju. Svaki dan je važan", zaključio je.

Podsetimo, Britni se pre više od mesec dana direktno obratila sudu o kontroverznom starateljstvu. Rekla je da želi svoj život nazad i da završi 13-ogodišnje starateljstvo koje njen otac ima nad njom. Pre 13 godina, sud je Džejmija Spirsa, zbog Britninog narušenog psihičkog zdravlja, postavio za njenog staratelja, i on od tada odlučuje o svakom aspektu njenog života, a brine i o svim njenim finansijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.