ŠABANOVI HARMONIKAŠI SVIRALI U SUZAMA: Nismo želeli sahranu uz TU PESMU, ali PORODICA je insistirala

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2019, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠABANOVI HARMONIKAŠI SVIRALI U SUZAMA: Nismo želeli sahranu uz TU PESMU, ali PORODICA je insistirala

Teško im je palo.

Danas je u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju sahranjen kralj narodne muzike Šaban Šaulić. Sahrani je prethodila komemoracija u Skupštini grada Beograda, a tokom spuštanja kovčega, čula se pesma "Ne plači dušo", koju je kralj narodne muzike svojevremeno posvetio svojoj voljenoj supruzi Gordani.

Među harmonikašima su bili Mirko Kodić, Miša Mijatović, Borko Radivojević, Aca Sofronijević i Zoran Jovanović. Miši Mijatoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je veoma teško palo opraštanje od kralja narodne muzike.

- Katastrofa... "Ne plači dušo", uz tu pesmu ću ga ispratiti. Valjda ćemo izdržati... Dugo smo se opirali, ali oni su insistirali. Mogu samo da zamislim kako će to da bude i nama a posebno familiji, deci, ali oni su insistirali da to odsviramo - izjavio je medijima vidno potreseni Miša, koji se jedva suzdržao da ne zaplače.

Pesmu je na harmonici svirao Aleksadnar Sofronijević, a starija ćerka Sanela bacila je belu ružu na očev grob.

Šaban Šaulić nastradao je 17. februara u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, vozeći se ka aerodromu posle nastupa. Na današnjoj komemoraciji u Skupštini grada okupio se veliki broj Šabanovih kolega, obožavalaca i poštovalaca da odaju poslednju poštu muzičkom velikanu.

A post shared by Sale (@sale_serbia_3) on Feb 17, 2019 at 5:57am PST

A post shared by ivan (@ivan.lucic1986) on Feb 17, 2019 at 5:57am PST

A post shared by 💎 €ᴍɪʀ $ᴏғɪć ® 💎 (@emir.sofic) on Feb 17, 2019 at 5:53am PST

A post shared by B.R.C. (@b.r.covers) on Feb 17, 2019 at 5:49am PST

A post shared by Vladimir Mijic (@tpvmuseum) on Feb 17, 2019 at 5:48am PST

A post shared by CECA FAN PAGE | 1.1k 💫 (@fansofceca) on Feb 17, 2019 at 5:40am PST

A post shared by JELENA KARLEUŠA // WORLD STAR (@karly.the.goddes) on Feb 17, 2019 at 5:36am PST

A post shared by 💛Jelena Njegomir Grahovac💛 (@jelena_njegomir) on Feb 17, 2019 at 5:24am PST

A post shared by dejanbegovic (@dejanbegovic) on Feb 17, 2019 at 5:18am PST

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic) on Feb 13, 2018 at 1:51pm PST

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic) on Jan 7, 2018 at 6:47am PST

Šaban Šaulić bio je jedan od naših najboljih pevača narodne muzike, koji je ostavio značajan trag i od kolega zavredio titulu "kralja narodne muzike". Prvi album objavio je 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu „Gordana” koju je Šaban posvetio svojoj supruzi. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno” i „Dva galeba bela”, prema oceni kritičara, jednu su od najboljih narodnih pesama ikada otpevanih. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i: „Uvenuće narcis beli”, „Sine”, „Danima te čekam”, „Sneg je opet, Snežana”, „Odlaziš, odlaziš”, „Pozn'o bih te međ' hiljadu žena"...

Šaulić je živeo i radio u Beogradu. Sa svojom suprugom Gordanom je imao troje dece — Sanelu, Ildu i Mihajla. Omiljeni hobiji su mu bili pecanje u svojoj vikendici u Krčedinu i fudbal.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.