Porodična terapija - to je razvod! Razlika između ljubavi i patoloških odnosa!

Izvor: Svet plus, 21.Sep.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodična terapija - to je razvod! Razlika između ljubavi i patoloških odnosa!

Najpopularniji ruski psiholog Mihail Labkovski stalno daje savete za srećniji i zdrav život, a u kontekstu partnerskih odnosa objasnio je razliku između ljubavi i patoloških odnosa. Porodična terapija - to je razvod! Deset citata o ljubavi najpopularnijeg ruskog psihologa.

Zdrava osoba ne želi da se uda!

Prva stvar koju treba da uradite - jeste da prestane da želite da se udate. Drugim rečima, ako želite da se udate, treba da prestanete da mislite o tome, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << da obezvredite samu ideju... Sve u svemu treba biti samo svoj. To je dovoljno. I voleti u principu samo zbog toga.

Uzrok ženskih problema nije u tome što se on ponaša kao kreten!

Uzrok je u tome što ona ima neurozu, koja zahteva izlaz. A za taj izlaz neophodan je određeni čovek i odnosi u kojima bi ona mogla da pati. Zbog toga ona namerno stupa u takve odnose, jer od detinjstva ima psihičku potrebu za tim.

Zdrav muškarac je kao dete !

Muškarci su tako ustrojeni još od vremena sa svojom majkom, prilaze samo onima koji im očima daju odobrenje. Zdrav muškarac je kao dete. Prilazi kada mu se žena osmehuje, gledajući ga u oči.

Zdravi ljudi uvek biraju sebe!

Neurotičari - odnos na svoju štetu, u tome je glavna razlika... Zdrava osoba isto pati, ali zbog realnih priča. Neurotična pati zbog fiktivnih priča. A ako patnje nije dovoljno, mora još da je uveća sa svojim voljenim Kafkom, Dostojevskim i flašom.

Usamljenost - to nije nedostatak ljubavi okolo

To je odsustvo interesovanja za sebe.

Na račun traženja partnera reći ću: a koga to tražiš?

Jedini kvalitet koji može da bude kod tvog partnera - to je to, da te on uhvati. Sve drugo nije bitno uopšte. Ako ga voliš, brineš o njegu, tada nema nikakvih "udica".

Zašto devojka živi bez seksa?!

Zbog iskompleksiranosti, nesigurnosti i niskog samopoštovanja devojka živi bez seksa i odnosa, ne zato što je strašna već zato što se loše odnosi prema sebi. Zadatak psihologa je da je izbavi od toga.

Ako vam se ne sviđa kako se ponaša muškarac...

Ne treba da tražite opravdanja za njegovo ponašanje. Situacija u kojoj "nije nazvao " za zdravu devojku znači kraj odnosa, za nezdravu - početak ljubavi.

Ne idi u krevet sa ženom koja ima više problema nego ti!

Kako je rekao pisac Kristofer Barkli, autor romana Thank you for smoking, postoji još i taj film), ne treba jesti u restoranu pod nazivom "kao kod mame" i ići u krevet sa ženom koja ima više problema nego ti.

Porodična terapija - to je razvod

Samo jednu vrstu porodične terapije smatram zaista korisnom - posredovanje psihologa pri razvodu. Ali upravo to u Rusiji ne praktikuju.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.