Popularna lepotica objavila RECEPT ZA MASKU ZA LICE u koju se kune: Ovu mešavinu od 3 SASTOJKA bukvalno obožava

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 09:25

Popularna lepotica objavila RECEPT ZA MASKU ZA LICE u koju se kune: Ovu mešavinu od 3 SASTOJKA bukvalno obožava

Zato joj je koža uvek hidrirana i blistava!

Manekenka Kendal Džener nedavno je otkrila male tajne svoje lepote i nege za "Vogue", a ona je objasnila da se trudi da joj rutina bude što jednostavnija i sa što više prirodnih sastojaka. Zato nije ni čudo što je jedna od njenih omiljenih maski za lice ona iz domaće radinosti.

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

- Pravim je sama u svojoj kuhinji. Izuzetno je lako i zabavno napraviti je - rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Kendal.

Glavna zvezda ove maske su avokado i med, a ona garantuje svež i blistav izgled lica, te daje koži zdrav sjaj.

Avokado je bogat vitaminina A, C, E, K i B i folatima koji štite od dejstva slobodnih radikala, odnosno prevremenog starenja kože, i sprečavaju fotostarenje kože. Takođe, masne kiseline iz avokada pružaju koži hidrataciju i održavaju je glatkom.

Med deluje antibakterijski, a Kendal savetuje da u masku dodate i ovas zbog njegovog antiimflamatornog i hidrirajućeg svojstva. Takođe, ona voli da doda i nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande - istraživanja pokazuju da ono može da smiri nadraženu kožu (no, ovaj korak mopžete i izostaviti).

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Evo i recepta za ovu masku:

Priprema:

Izgnječite avokado tako da dobijete pire od njega, a potom dodajte ovsenu kašu. Kada sve dobro pomešate, dodajte med i esencijalno ulje, pa promešajte.

Nanesite smesu na lice, ostavite da odstoji od 10 do 20 minuta, a potom isperite mlakom vodom.

- Ovo je lako, daje divan osećaj na koži i čini da zablistate - zaključila je poznata 25-godišnjakinja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.