Pinđur - tradicionalni recept! Preukusni spoj paprike i paradajza!

Izvor: Svet plus, 29.Avg.2019, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pinđur - tradicionalni recept! Preukusni spoj paprike i paradajza!

Pred nama je još jedna jesen, a to znači i još jedna sezona pripreme zimnice. Tu su ajvar, kiseli krastavčići, razne salate ali i neizostavni pinđur. Preukusni spoj paprike i paradajza! Ovo je tradicionalni recept, a ako volite pikantnijije ukuse, možete dodati i malo ljute papričice.

Za spremanje pinđura vam je potrebno:

4 kg paradajza

8 kg crvenih mesnatih paprika

400 ml ulja

400 ml sirćeta

5 kašika šećera
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
2 glavice belog luka

2 veze peršuna

so


Priprema:

Paprike se ispeku, oljuštie i očiste od semena, kao i za ajvar. Potom se ostave preko noći kako bi se ocedile. Sutadan se seku na rezance. Paradajz se prelije ključalom vodom, pa oljušti i iseče na kockice.

Zatim treba u šerpu, dodati šećer, i kuvati dok se masa ne prepolovi. Dodati paprike, ulje, beli luk i peršun, so po ukusu, te pržiti do željene gustine. Na kraju dodati sirće i samo kratko prokuvati.

Vruć pinđur se sipa u vruće sterilisane tegle i zapeče u vrućoj pećnici. Ostaviti tako do jutra. Sutradan se preko pinđura stavi komad celofana umočen u esenciju, pa se zatvori metalnim poklopcem ili poveže celofanom.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.