Pica pužići za 30 minuta! Bez čekanje da testo naraste! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 11.Nov.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pica pužići za 30 minuta! Bez čekanje da testo naraste! (VIDEO)

Za dečje rođendane, večeru, pa i doručak, zašto da ne... Još jedno brzo, koktel pecivo bez čekanja da testo naraste. Odličnog ukusa, fini i mekani. Pica pužići za 30 minuta!

Potrebno za pica pužiće:

- oko 1 kg. brašna

- 200 ml. mleka

- 200 ml. vode

- 100 ml. ulja

- 25 gr. svežeg kvasca

- 2 jaja (jedno je za premazivanje)

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica šećera >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

- 200 gr. kečapa

- 200 gr. sira koji se topi (kačkavalj)

- origano


Priprema:

Izmešajte kvasac sa mlekom, dodajte šećer, vodu, ulje i jedno jaje  zamesite testo dodavajući brašno i so. Radnu površinu pospite brašnom i oklagijom razvucite testo debljine 3-4 mm. Premažite kečapom pa odozgo narendajte sir i pospite origano. Kašikom sir pritisnite da se prilepi da bi mogli lakše umotati rolat.

Iseći manje komade i slagati na podmazanu ili pek papirom obloženu tepsiju. Umutiti jaje sa kašikom ulja i peciva premazati. Uključite rernu na 240 stepeni i pecite u zagrejanoj oko 15 minuta. Dobije se oko 30 većih, a ako pravite za rođendane ili slične prilike napravite manje komade. U tom slučaju dobićete oko 60 mini pužića. Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.