Pevao je mega hit ČUDNA ŽENA BEŠE VERA, 90ih bio konkurencija Lukasu - a danas je NEPREPOZNATLJIV! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021, 20:09

Pevao je mega hit "ČUDNA ŽENA BEŠE VERA", 90ih bio konkurencija Lukasu - a danas je NEPREPOZNATLJIV! (FOTO)

Pesma koju svi znaju!

Crnogorski pevač Edo Abdović svoj najveći hit snimio je devedesetih. Pesmu "Čudna žena beše vera" u njegovom izvođenju svi znaju, premda pevač već godinama nije naročito prisutan u medijima.

Ipak, tokom vrhunaca njegove popularnosti, spot za pomenuti mega hit često se vrteo na televiziji, a on je u to vreme smatran za ozbiljnog konkurenta Ace Lukasa.

A post shared by Edo Abdovic (@edoabdovic_official)

Mnogi pamte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << markantnog muškarca zalizane kose koji svira klavijature i peva o "čudnoj Veri", koje "ovde više nema".

Ipak, u međuvremenu, Edo je nabacio koji kilogram i izgleda znatno drugačije.

On je i dan-danas aktivan, peva, snima i nastupa. Pre dve godine snimio je spot za pesmu "Čežnja", koja je bila saundtrek za crnogorsku seriju "Dojč caffe", a na leto 2019. i pesmu "Još samo njenu svirajte".

Inače, "Čudna žena beše Vera" zapravo je obrada makedonske pesme. Nju je pevač Krume Spasovski snimio još osamdesetih, na svom maternjem jeziku. Prvu obradu na srpskom otpevao je Rizo Hamidović, 1990. godine, dok se Edova verzija pojavila sredinom devedesetih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.