PRALA SUDOVE I SASTAVLJALA KRAJ SA KRAJEM: Neverovatne priče glumica Kuće zmaja! Serija im promenila život

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2022, 08:58

PRALA SUDOVE I SASTAVLJALA KRAJ SA KRAJEM: Neverovatne priče glumica "Kuće zmaja"! Serija im promenila život

U stvarnom životu sasvim su drugačije...

"Kuća zmaja" vratila nas je u fantastični svet pisca Džordža R. R. Martina u Vesteros – 172 godine pre nego što je rođena princeza Deneris Targarijen junakinja "Igre prestola". Akcenat nove epske priče je na političkom igrama i početku propasti čuvene dinastije Targarijen.

S obzirom da glavnu radnju ovog ostvarenja, kao i sukobe čine žene,  mi ćemo vam otkriti nešto više o jedinstvenim damama koje glume pripadnice porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Targarijen. Mnoge od ovih glumica nisu ni sanjale da će se naći u značajnom TV projektu poput ovog, a kako bi na najbolji način iznele role, morale su drastično promeniti svoj fizički izgled, ali i pronaći nešto zajedničko sa likovima koje oživljavaju na malim ekranima.

Princezu Reniru Targarijan u malđim danima tumači talentovana Mili Alkok, a za ovu rolu bitno je izmenila svoj fizički izgled. Mili ima 22 godine, ali gledajući seriju, svako bi pomislio da je tinejdžerka.

Iako je imala uloge na australijskoj televiziji, ona je nova u Holivudu, a pre samo dve godine je prala sudove u restoranu kako bi sastavila kraj s krajem. Mlada glumica je inače napustila srednju školu da bi se posvetila glumi. Rizik se očigledno isplatio, što je priznala u jednom intervjuu.

- Znala sam da će ta odluka biti mnogo vrijednije iskustvo od dobijanja diplome - istakla je svojevremeno Alkokova.

Stariju Reniru na malim ekranima oživela je nešto iskusnija Milina koleginica Ema D'Arsi, koju je publika imala priliku da gleda u seriji "Wanderlust".

Emino primarno interesovanje bila je likovna umetnost, ali je u toku studiranja glumila i režirala brojne predstave. D' Arsi se oseća i kao muško i žensko, nebinarna je, a ovo joj je omogućilo da bolje iznese ulogu princeze Reinire.

- Reinira ima stalnu bitku sa svojim ženskim identitetom i suštinski je autsajder. Shvata da bi njen položaj bio sasvim drugačiji da je muškarac, a na majčinstvo gleda kao na potencijalno zarobljavanje identiteta. Nebinarna sam osoba. U sebi imam i muški i ženski identitet, a upravo se u mom liku ta borba odigrava - istakla je Ema o svojoj ulozi.

Emili Keri tumači ledi Alisent Hajtauer u mlađim danima. Ova devetnaestogodišnja glumica tvrdi da je učestvovanje u ovom HBO projektu najveći izazov za nju, posebno zbog činjenice da je za partnera dobila četrdesetodevetogodišnjeg glumca Pedija Konsidajna (kralj Visaris Targarijan).

Mlada umetnica u glumačkom poslu je još od osme godine.

- Borila sam se sa ulogom Alisent, posebno zbog njenog odnosa sa ocem i Viserisom. Nisam imala ekvivalent u stvarnom životu, ja nemam tatu. Takođe, nikada nisam imala romantična interesovanja usmerena ka starijim muškarcima - priznala je Emili.

Stariju Alisent pred publikom je oživela Olivija Kuk. Ova glumica je nešto iskusnija od svih navedenih koleginica. Tačnije, iza nje je desetogodišnja karijera. Publika je pamti po ulogama u seriji "Bejts motel" i "Vašar taštine" i filmu "Prizivanje duhova".

O svojoj ulozi u "Kući zmaja" Olivija je kratko zagolicala pažnju gledalaca:

- Alisent će činiti j**eno užasna dela, koja izazivaju prezir - tvrdi Kukova.

Iv Best oporbala se u glumačkom i rediteljskom 'zanatu'. Ovoj dami pripala je uloga princeze Renis Targarijan, kojoj je izmakla kruna zbog toga što je žena. Pored interesantnog fizičkog izgleda "kraljice koja to nikad nije bila", posebno je dopadljiv i njen temperament.

Najpoznatija uloga Bestove je Volis Simspon u ostvarenju "Kraljev govor". Pored toga istakla se u seriji "Sestra Džeki" i "Vinks sagi: 'Sudbina'".

- Kada su mi rekli da je moja junakinja jahač zmajeva, odmah sam pristala - govorila je Iv, a rečenica koju izgovara lik koji ona tumači posebno ističe položaj žena i van serije:

"Muškarci bi pre zapalili čitavo carstvo nego da vide ženu na Gvozdenom tronu!"

VIŠE FOTOGRAFIJA GLUMICA IZ SERIJE "KUĆA ZMAJA" U GALERIJI ISPOD TEKSTA:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.