OTKAZAN NASTUP JALE BRATA I BUBE KORELIJA! Nakon tuče u Nišu, skandal se NASTAVLJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021, 16:38

OTKAZAN NASTUP JALE BRATA I BUBE KORELIJA! Nakon tuče u Nišu, skandal se NASTAVLJA

"Takva vrsta muzike i performansa promoviše nasilničko ponašanje..."

Koncert muzičara Džale Brata i Bube Korelija koji je bio najavljen za 13. avgust u Banjaluci, neće biti održan, prenose mediji.

Prvu informaciju o otkazivanju ovog koncerta, što je neuobičajeno, na pres konferenciji političke stranke Ujedinjena Srpska saopštio je odbornik ove stranke u Skupštini grada Banjaluka, Neven Stanić, prenose bosanski mediji.

On je rekao da su građani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uputili niz primedbi zbog tog koncerta, kao i da je Ujedinjena Srpska slala molbe nadležnim institucijama da se otkaže.

- Takva vrsta muzike i performansa promoviše nasilničko ponašanje, prostituciju, upotrebu nedozvoljenih supstanci i oružja i sve ono što naše društvo ne treba da prihvati, a zbog složene političke situacije moglo bi doći i do incidenata, jer u tim njihovim tekstovima postoji i raspirivanje nacionalne mržnje - naveo je Stanić, piše "Mondo.ba".

Sarajevski reperi Buba Koreli i Džala Brat našli su nedavno u centru skandala zbog snimka s njihovog nastupa u Nišu, kada su članovi njihovog tima nasrnuli na mladića iz publike.

Snimak tuče danima je glavna tema na društvenim mrežama, a scene su razbesnele javnost u Srbiji i šire. Ponašenje tima repera razljutilo je njihove fanove širom Balkana, pa je pokrenuta onlajn peticija za zabranu ulaska Džali i Bubi u Srbiju, prenose mediji.

Inače, Buba Koreli oglasio se na svom Instagram profilu ovim povodom, te naveo sledeće:

- Dragi moji, želim da se kratko osvrnem na događaj u Nišu. Ni moj kolega ni ja nismo bili prisutni na bini, što je javno potvrdio organizator. Bili smo na bekstejdžu i čekali svoj red. Jako mi je žao zbog nastale situacije i aapsolutno osuđujem svaku vrstu nasilja - napisao je reper.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.