OSEĆAM SE KAO ŽENA! Ispovest TRANSRODNE pevačice - progovorila o PROMENI POLA i teškom odrastanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2022, 13:04

"OSEĆAM SE KAO ŽENA!" Ispovest TRANSRODNE pevačice - progovorila o PROMENI POLA i teškom odrastanju

Pokrenula raspravu

Alina Juhart, aktuelna učesnica nove sezone takmičenja "Zvezde Granda", privukla je pažnju celokupne javnosti samim svojim pojavljivanjem.

Verovatno očekujete da je pažnju privukla svojim pevanjem, međutim nije. Ovog puta je akcenat stavljen na činjenicu da se radi o transrodnoj osobi.

Rođena u Sloveniji kao Alino Juhart, od malih nogu se osećala kao žensko i insistirala da je oslovljavaju u ženskom rodu, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Alina.

Otvorila je svoje srce i iznela potresnu ispovest o teškom odrastanju.

Problemi su krenuli od ranog detinjstva kada je sa svega 5 godina ostala bez majke. Potom su usledile turbulencije na polju spoznaje same sebe, noćnim morama koje je imala, strahovima, prihvatanju okoline, promeni pola, ali i tome koji je pol privlači.

A post shared by 𝓐𝓵𝓲𝓷𝓪 𝓙𝓾𝓱𝓪𝓻𝓽 (@miss_alino)

- Ti najveći problem imaš sam sa sobom, da sebe prihvatiš. To su bile godine i godine suza, neprospavanih noći, jutara kad se sa suzama budiš. Teško ti je, a ne znaš zašto. Ti kao dete ne razumeš šta je sa tobom. Neko ti se sviđa, a ne sme da ti se sviđa, jer je to u društvu neprihvatljivo. Ali, eto, desi se taj jedan dan, kada želiš da živiš svoj život i to je početak tvoje slobode - priča Alina za pomenuti portal.

- Sećam se kada sam imala šest godina, i gledam film kod bake i vidim lepog dečka, ali on meni ne sme da bude lep. Kao dete ne znaš zašto, ali ne smeš. Polako sam prihvatala to što jesam, mislila sam da nikome neću reći. To je bilo toliko teško, nisam mogla rečima da kažem, već sam najboljoj drugarici to morala kroz poruku da napišem - dodala je pevačica.

A post shared by 𝓐𝓵𝓲𝓷𝓪 𝓙𝓾𝓱𝓪𝓻𝓽 (@miss_alino)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.