Ne uništavajte zdravlje! Najgora dijeta! Kilogrami se vraćaju!

Izvor: Svet plus, 07.Jul.2020, 20:47

Ne uništavajte zdravlje! Najgora dijeta! Kilogrami se vraćaju!

Ne uništavajte zdravlje! Najgora dijeta! Kilogrami se vraćaju! Brza dijeta sa sokovima znači drastično smanjivanje broja kalorija koje unosimo u organizam!

Detoks dijete postaju sve popularnije, jer ih mnogi povezuju sa brzim gubitkom kilograma i zdravom ishranom.

Međutim, neki eksperti upozoravaju brze detoks dijete sa sokovima mogu biti veoma opasne.

Brza dijeta sa sokovima znači drastično smanjivanje broja kalorija koje unosimo u organizam!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
Najčešće je reč o kombinaciji voća i povrća, uz uzimanje suplemenata, čime se izbaciju čitave grupe namirnica.

Istinski detoks se, zapravo, sastoji pre svega u odricanju od alkohola i kofeina. Oni su jedini istinski nepotrebni sastojci koji zdravom organizmu nisu potrebni i bez kojih je zdrav život i te kako moguć.

Ostale namirnice, kao što su mlečni i mesni proizvodi, jaja, žitarice i mahunarke - pod uslovom da su proizvedeni uz poštovanje propisanih procedura i ispravno skladišteni - ne mogu da deluju toksično na organizam ukoliko je ishrana raznovrsna a količine umerene.

Naši organi imaju sposobnost prerade sastojaka, metaboličke obrade hranljivih materija za izgradnju tkiva i energiju organizma, kao i izbacivanje onih supstanci koje telu nisu potrebne i koje bi - nagomilane - mogle biti štetne po zdravlje.

Međutim, nekritičko preuzimanje medicinskih zaključaka i medijskih napisa iz drugih država, gde se je drastično preterivanje u nekim vrstama namirnica kao što su meso, mesne prerađevine ili slatkiši dovodi do epidemije preterane gojaznosti dovelo je do popularizacije detoks dijeta i kod nas.

Zato treba znati da mršavljenje pomoću ovakvih režima ishrane dovodi do rezultata samo na kratak rok.

Ovo je najnezdraviji način borbe sa viškom kilograma, jer telo odmah po "ukidanju" hrane prelazi u način rada u gladovanju. Gubiće se deo masnih naslaga, što obično ljude obraduje, ali počinje da se gubi i mišićna masa što na duge staze dovodi do kontraefekta.

 Četiri efikasna načina da pobedite zavisnost od slatkiša! Sigurno uspeva!

Naime, gubitak mišićne mase usporava metabolizam pa organizam radikalno smanjuje broj kalorija koji troši.

Cilj dijete treba da bude smanjene masnih naslaga uz održanje mišića, pa čak i njihovo jačanje ako su bili slabi i opušteni.

Zato je važno redovno jesti proteinske obroke i raditi raznovrsne vežbe što uz radikalne detoks dijete često nije moguće.

Telo će se adaptirati na manjak hranljivih materija i pokušavati da konzervira energiju. Kao posledica, dolazi do pojačanja apetita, a smanjivanja potrošnje energije. To je trenutak kad onaj brzi, kratkotrajni efekat detoks dijete dolazi do izražaja. Dođemo do izvesne stagnacije, do "platoa" u mršavljenju i više ne možemo da slabimo a ako se vratimo starom načinu ishrane, vrlo brzo će se vratiti i kilogrami.

Zato, ako primenjujete detoks dijetu, vodite računa o tome da bude izuzetno kratka i da se nakon nje nipošto ne vraćate starim navikama već da postepeno vraćate namirnice svih važnih grupa u svoju ishranu.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.