NI MEGAN, NI KEJT: Proglašena NAJLEPŠA plemkinja svih vremena! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 12:22

NI MEGAN, NI KEJT: Proglašena NAJLEPŠA plemkinja svih vremena! (FOTO)

Slažete li se sa izborom?

Princeza Dajana je najlepša plemkinja svih vremena, jer se njeno lice najviše poklapa s grčkom "zlatnom razmerom".

Tako tvrdi londonski plastični hirurg Džulijan de Silva, koji je uporedio lica poznatih plemkinja s tim grčkim merama i došao do zaključka da je Dajana bila najlepša, jer se njeno lice najviše podudara s njim.

"Zlatna razmera" nastala je u antičkoj Grčkoj, a njom se pokušavalo utvrditi fizičko savršenstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje je zavisilo o razmerama i simetriji crta lica.

Tu je matematičku formulu koristio Leonardo da Vinči u izradi svog poznatog dela Vitruvijevog čoveka. Brojni naučnici posle toga su ga usvojili u određivanju savršene lepote.

Dakle, Dajana je bila najlepša, a slede je jordanska kraljica Ranija i pokojna Grejs Keli od Monaka. Dajanine snaje Megan Markl i Kejt Midlton su na četvrtom i petom mestu.

"Dajana, Megan i Kejt sve su vrlo lepe žene. Ali kad se njihova lica uporede s grčkim merama, Dajana se penje na vrh", rekao je Da Silva za Dejli Mejl.

Pojasnio je da je Dajana postigla najviši broj bodova zbog oblika svog lica, širine nosa, područja oko obrva i čela.

"Najgore su prošle njena brada i usne. Usne su joj tanke i lošeg oblika, a brada joj je manje klasičnog oblika nego kod drugih žena", rekao je.

Princeza Ranija najlepša živa plemkinja, a veliki broj bodova doneli su joj brada i usne. Bodove je pak izgubila na nosu i području oko obrva.

RAZBIJANJE ŠEST MITOVA O KORONI: Da li da vežbam sa maskom, mogu li preko cipela da prenesem virus i POMAŽE LI ALKOHOL PROTIV VIRUSA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.