NEOBIČAN TESTAMENT PAVLA VUISIĆA Čuveni glumac tražio je da nikome ne jave kad umre, da čak šest popova dođe IZ INATA, I TO NIJE SVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2019, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEOBIČAN TESTAMENT PAVLA VUISIĆA Čuveni glumac tražio je da nikome ne jave kad umre, da čak šest popova dođe IZ INATA, I TO NIJE SVE

Pravio zavrzlame i sa onog sveta!

- Želim da umrem. Bože, koji si svemoguć, učini tako i budi miran, platiću. Znam, i ti si korumpiran... - glasi jedna od pesama koje je napisao Pavle Vuisić koji je preminuo 1. oktobra 1988.

O smrti je on za života često pisao, kao da joj se nadao. Kada je smrt stigla imao je samo jedan neobičan zahtev, kao svoj poslednji “obračun sa smrću“.

- Molim da se smrt objavi tri dana posle pogreba.

Na sahrani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije bio niko osim njegove supruge Mirjane, nije bilo umrlice, a popu nije ni objasnila ko je pokojnik.

- Samo sam rekla da se zove Pavle... - navela je.

Pavle Vuisić nije verovao u Boga, ali pop je tu bio - iz inata. U svom testamentu sve je jasno naveo svoje želje.

Originalna verzija testamenta glasi:

“Oporuka:

Pavla Vuisića, rođenog od majke Radmile i oca Miša, koji dana prvog novembra 1982. godine, pri čistoj svesti i zdravoga uma sastavlja ovu poruku. Mirjani, ženi mi, sve što imam za slučaj da odapnem, ostavljam, s tim da razumno rasproda ili otuđi imovinu moju, odnosno svoju, a ako ne bude u stanju da imovinom raspolaže, da to samo sud može uraditi. Mirjana, ako posle mene ostane, ima da me sahrani sa svim adetima i čestima crkve pravoslavne, sa šest popova da se pred mojim telom vide i čuju. Sahraniti me ima u grobnicu našu, govor posmrtni ili slično da se čuo nije.

Ovijeh šest popova (koje za inat hoću) da sve ono što se oko groba radi, rade i šute. Šute (ćute). Neka u sebi pjevaju.

Pošto mislim mreti, što bih i onako sve ovo pisao, još da vas zamolim da mi nikakav komunist ni govora, ali niti jedne reči ne progovori, jerbo ću se u grobu prevrnuti i ne samo prevrnuti, već i ustati iz groba da ga noću morim i da mu, njemu i svima, koliko ih je na svetu, j...m mater...”

A post shared by Aleksandar Bačanin (@a.bacanin) on Feb 23, 2019 at 1:52pm PST

A post shared by The Pencil Maestro (@miroslavsunjkic) on Jun 27, 2016 at 2:52am PDT

A post shared by Glossy (@glossy_rs) on Jul 10, 2017 at 1:39am PDT

A post shared by Pavle Vuisić® (@pavle_vuisic) on Oct 1, 2018 at 12:04pm PDT

A post shared by Jugoslovenska kinoteka (@jugoslovenskakinoteka) on Oct 9, 2018 at 8:19am PDT

Pokojni Pavle Vuisić je bio poseban lik među svom tom glumačkom ekipom. Počeo je u vreme kada su Čkalja i Mija Aleksić uveseljavali naord u radio emisiji “Veselo veče” a koje su zbog humora i slobode tamo negde pedesetih nazivali u okolnim zemljama neprijateljskim programom.

Za razliku od svih glumaca koji za pozorište kažu “daske koje život znače” Paja je i sam rekao da njemu te daske ne znače ništa. Nije voleo i nisu ga zanimale pozorišne predstave. Ali ono što je zanimljivo je da ni jednu scenu nisu ponavljali zbog njega - sve je izvodio sa neverovatnom tačnošću. A onaj čuveni čičica što je glumio u jedno sedam filmova, poznat po onom “Deco, decoo, decooo, decooo- ooooo-ooooooo”, e njega je Paja doveo na film. Inače i ličnom životu je bio čovek od dobrog ličnog društva i ljubitelj domaće rakije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.