Limun i sirće protiv nepijatnog mirisa nakon kuvanja hrane!

Izvor: Svet plus, 01.Mar.2021, 11:39

Limun i sirće protiv nepijatnog mirisa nakon kuvanja hrane!

Svi volimo kad zamiriše pecivo ili cimet ali drugačije je kada smo recimo kuvali kupus, a stižu nam gosti! Limun i sirće protiv nepijatnog mirisa nakon kuvanja hrane!

Domaćice žele da ovakve mirise neutrališu i to je moguće!

Kada pripremate jelo (posebno kada je u pitanju ručak ili večera, dinstanje luka, pečenje ribe i slično) držite vrata drugih soba zatvorenim. U kuhinji uključite aspirator (ako ga imate) i otvorite prozor.

Pre nego što uključite >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ringle, dobro ih pregledajte (kao i rešetke plina). Ako na nekim ima ostataka hrane ili je kapnulo ulje, ružni mirisi će uništiti i sam početak pripreme jela. Obavezno ih dobro očistite i osušite pre uključivanja rerne.

Tokom pripremanja jela najbolje bi bilo da odmah perete prljavo suđe, uklanjate masnoću, pakujete ostatke hrane, brišete kuhinju...

Najbolje je da kuhinju dobro provetrite posle (ali i tokom) kuvanja. Pored toga, kada završite sa pripremom jela, obavezno sve rasklonite, operite i očistite (ne zaboravite da izneste smeće i neka vam je frižider mirisan i čist).

Trikovi koji neutrališu miris hrane

Tokom ili posle kuvanja na jednoj od ringli stavite da krčka u šerpi mešavina vode i sirćeta (pola-pola). Sirće se se osećati možda na početku, ali će ispariti, a upiće druge mirise.

· U posudi možete krčkati i kore limuna i pomorandže (ili nekoliko kašika sode bikarbone pomešane s vodom)

· Upalite aromatične i mirisne sveće

· Držite u kuhinji u posudici kuglice vate natopljene ekstraktom vanile


Rasporedite pola šolje sode bikarbone u nekoliko posudica i postavite ih na više mesta u kuhinji, ona će upiti neprijatne mirise.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.